null Mini-symposium 'Kun je gelukkig worden van wetenschap?'

PSY_PositievePsychologie_12172_head_large.jpg
Geluk
Mini-symposium 'Kun je gelukkig worden van wetenschap?'
Positieve psychologie is een richting binnen de psychologie die geluk of welbevinden onderzoekt. Deze discipline ontstond rond 2000 onder impuls van de Amerikaanse psycholoog dr. Martin Seligman. Hij wilde zich niet alleen focussen op stoornissen of tekorten maar had eerder interesse in hoe mensen kunnen floreren en groeien. Zo ontstond er een wetenschap die positieve emoties probeert te begrijpen en te bevorderen, die mensen helpt hun potentieel en hun talenten te ontwikkelen. Kortom een wetenschap die handvatten tracht aan te reiken om 'gelukkig' te leven. Wil je hier meer van weten? Wil je weten hoe deze kennis ook in scholen  gebruikt kan worden? Bezoek dan het mini-symposium op zondag 26 november 2017 tijdens de Dag van de Wetenschap in Antwerpen.

Programma

Het programma  wordt verzorgd door prof. dr. Nele Jacobs (hoogleraar Levenslooppsychologie), dr. Johan Lataster (universitair docent Levenslooppsychologie),  dr. Sanne Peeters (universitair docent Levenslooppsychologie) en drs. Anne Kennes (PhD-student Levenslooppsychologie). Het mini-symposium bestaat uit een Happiness quiz, een korte introductie in de positieve psychologie en het aan de levenden lijve ervaren van wat dit voor jou kan betekenen. De sessies starten om  circa 13.00 uur,  14.30 uur en 16.00 uur en duren ongeveer een uur.

Toegang is gratis: iedereen is welkom op zondag 26 november 2017 in Kavka Antwerpen. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Meer weten over Levenslooppsychologie en het vinden van geluk? Kijk naar het interview met Nele Jacobs in het programma AvondGasten op L1.