null Te mooi om waar te zijn of te waar om mooi te zijn?

CW_NonFictie_SarahDeMul_15049_head_large.jpg
Leren
Te mooi om waar te zijn of te waar om mooi te zijn?
In Brussel wordt een tweeluik lezingen gehouden over feiten en fictie in de literatuur. Tijdens twee inzichtrijke avonden gaan non-fictieschrijvers naar de essentie van hun metier: hoe ga je als schrijver om met feit en fictie, met de verleiding van de verbeelding en de soms nog wonderbaarlijkere werkelijkheid? Studenten en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lezingen waarvan de lezing van Sarah de Mul deel uitmaakt van de cursus CW-debat.

Locatie

Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Programma Lezing 1 - 6 november 2018

  • 20.00 uur: Ontvangst
  • 20.05 uur: De wereld bestaat uit verhalen. Althans: we ervaren de werkelijkheid als een verzameling verhalen. Elk verhaal is dan ook gekleurd. Schrijver en criticus Matthijs de Ridder en auteurs Chris de Stoop en Frank Westerman vertellen over deze hachelijke kwestie.
  • 21.30 uur: Einde

Programma Lezing 2 – 13 november 2018

  • 20.00 uur: Ontvangst
  • 20.05 uur: Het waargebeurde verhaal zit in de lift. Historische romans, films en series, in meer of mindere mate gestoffeerd met historische bronnen, zijn altijd in zwang geweest. Maar tegenwoordig heeft elke zender ook wel zijn eigen 'scripted reality'-programma, 'mockumentary' of docudrama. Ambiguïteit troef dus.
    Ook veel fictie grijpt terug op historische bronnen. Waar ligt de grens? Waarom besluiten schrijvers de ene keer de feiten te volgen en er de volgende keer een flinke dosis fantasie aan toe te voegen?
    Op de tweede avond van 'Waar gebeurd' vertellen auteur Joris van Casteren (Mensen op Mars) en Sarah De Mul (Retour San Sebastian) naar hun waarheid.
  • 21.30 uur: Einde

Aanmelden

Wilt u de lezing graag bijwonen? Meldt u zich dan aan via de website van Passa Porta. Deelname staat open voor iedereen, voor studenten is de lezing van Sarah de Mul op 13 november 2018 onderdeel van de cursus Het wetenschappelijk debat.


Prof. dr. Sarah de Mul