Gratis cursussen van de Open Universiteit

Hier staat het zelfstudiemateriaal dat de Open Universiteit gratis ter beschikking stelt. Zo kunt u eenvoudig en vrijblijvend kennismaken met verschillende vakgebieden in het hoger onderwijs.
Bekijk het aanbod gratis cursussen.

De Spinozareeks

Maak middels een cursus kennis met het gedachtengoed van eminente wetenschappers uit Nederland, winnaars van een Spinozapremie. Ga naar de site met gratis cursussen rondom het werk van Spinozapremiewinnaars. De meest recente cursus in deze reeks gaat over logica en is gebaseerd op het onderzoek van Johan van Benthem.

Het aanbod

U vindt op deze site compacte cursussen uit diverse vakgebieden. Afhankelijk van uw interesse kunt u dit zelfstudiemateriaal bekijken, doorlezen of systematisch bestuderen. Het zelfstandig bestuderen van een cursus neemt circa 25 uur in beslag. Bij een aantal cursussen is het mogelijk tegen een geringe vergoeding een officiële toets af te leggen. Op dit moment kan dat bij de cursussen Groepsbesluitvorming, Wetenschapsleer, en Bestuurskracht van gemeenten.

Onmiddellijk beginnen?

Dat kan! Klik in het rechtermenu op één van de vakgebieden of ga naar het cursusoverzicht.

Nieuwe cursus

Wat is eigenlijk de rol van kennis in het milieubeleid? Soms lijkt het alsof alleen meningen er nog toe doen. Hoe bepaal je je rol als milieuprofessional in het maatschappelijke debat? Hoe kun je als afgestudeerde milieuwetenschapper werkelijk bijdragen aan een duurzame samenleving? Deze en andere vragen staan centraal in de Mastercursus Environmental Problems: crossing boundaries between science, policy and society waarvan de eerste taak gratis beschikbaar is sinds 19 augustus 2013. Deze cursus is voor het grootste deel in het Engels. Helaas werkt de video die bij taak 1 hoort niet meer, we zijn bezig om een oplossing te vinden.

© 2014 Open Universiteit | Disclaimer | Contact
» Cultuurwetenschappen
» Informatica
» Managementwetenschappen
» Milieu- en natuurwetenschappen
» Onderwijswetenschappen
» Politiek en bestuur
» Psychologie
» www.ou.nl

 

Schrijf dan in voor de e-mail lijst.

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.