Lees voor

Zoeken

Zoeken

Agenda

 • Mentoraat Cultuurwetenschappen
  Regelmatig houdt het mentoraat activiteiten in studiecentrum Groningen of studiecentrum Leeuwarden.

  Programma in Leeuwarden
  - dinsdag 2 juni 2015 19:30-21:00 uur SG-lezing dr. Femke Kok
  Meer informatie over al deze activiteiten en wijze van aanmelden.
 • Mentoraat Psychologie

  28 april 2015: Meetingpoint Psychologie Op dinsdag 28 april staat van 19.30 tot 22.00 uur het Meetingpoint Psychologie gepland, een jaarlijks terugkerende avond waarop studenten en docenten elkaar kunnen ontmoeten en waarbij gastsprekers worden uitgenodigd. Graag stellen wij dr. Inge Noback aan u voor die recent is aangesteld als universitair docent methoden en statistiek aan het Studiecentrum Groningen.
  De gasten van deze avond zijn:

  • Gijs Lakeman, student uit de Master Gezondheidspsychologie, die iets zal vertellen over Motivational Interviewing (MI) aan de hand van een instrument voor het meten van MI skills dat hij heeft ontwikkeld tijdens zijn onderzoeksstage en scriptie.
  • Steffie van der Steen van de afdeling Orthopedagogiek (divisie Jeugdzorg- Early Childhood) van de RuG. Zij vertelt, aan de hand van videofragmenten, over haar onderzoek naar autistische kinderen, waarbij zij veel gebruikmaakt van observaties. Ook zal zij ingaan op de behandeling van deze kinderen, met name Dolfijntherapie, waar zij op dit moment, samen met Richard Griffioen van de afdeling Antrozoölogie van de OU, onderzoek naar doet.

  Locatie: Studiecentrum Groningen. U kunt zich voor deze avond opgeven via groningen@ou.nl.

  1 mei 2015: Rondleiding in Ambulatorium
  Op vrijdagochtend 1 mei is er een demonstratie van het onderzoek van Steffie van der Steen in het Ambulatorium van de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 8.30 en 11.00 uur kunt u een kijkje nemen achter de "one way screens" en uitleg krijgen over het autisme-onderzoek dat op dat moment aan de gang is en over de faciliteiten van het Universitair Ambulatorium.
  Locatie: Universitair Ambulatorium Groningen (aan de Grote Rozenstraat). U kunt zich voor deze ochtend opgeven via groningen@ou.nl.
  Er is een beperkt aantal plaatsen.

  11 juni 2015: Bezoek aan de Van Mesdagkliniek
  Op donderdag 11 juni 2015 van 12.45 tot 16.00 uur wordt speciaal voor OU-psychologiestudenten een rondleiding georganiseerd in de Van Mesdagkliniek (voor TBS-gestraften). Naast de rondleiding zal een in de TBS-kliniek werkzame psycholoog iets vertellen over het werk van psychologen binnen de forensische psychologie. NB: voor deze rondleiding geldt een beperkte deelname (max. 25 studenten). U kunt zich hiervoor opgeven via groningen@ou.nl.
  Details worden later aan de deelnemende studenten bekendgemaakt.

Meer activiteiten in studiecentrum Leeuwarden

 • Pré University College (PUC)
  Het Pré University College voor vwo-leerlingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Lees meer ...
 • Mentoraat Rechtswetenschappen
  Regelmatig wordt een rechtbankexcursie naar de meervoudige strafkamer van de Rechtbank Groningen georganiseerd. Lees meer ...
 • Kenniscafé Emmen
  Zie de pagina van het kenniscafé voor de activiteiten.
 • Activiteiten NHL Hogeschool
  Mogelijk ook interessant zijn de lezingen georganiseerd door onze partner NHL Hogeschool.
 • NOUS-activiteiten
  NOUS is de vereniging voor CW-studenten van de OU in het noorden en organiseert regelmatig bijeenkomsten. De nieuwe activiteiten worden binnenkort bekend gemaakt.