Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

In dit nummer

  • In dit nummer een interessant gesprek met Pauline van der Meer Mohr, collegevoorztitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam en burgemeester Ahmed Aboutaleb die door Elsevier is uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. Er is een duidelijke chemie tussen beiden, ze begrijpen hoe ze van elkaars kennis en kunde kunnen profiteren en hoe gemeente en wetenschap elkaar kunnen versterken.
  • Natuurlijk nog vele andere interessante artikelen waaronder een artikel over de 21ste eeuw campus.
  • Uiteraard ook de column van Ferry Haan. Hij is benoemd tot geassocieerd lid van de Onderwijsraad. Zijn rol als columnist voor OI werd volgens eigen zeggen uitgelegd als een grote prĂ©. Daar zijn we als redactie natuurlijk erg trots op!
  • Het praktische artikel gaat over betere studieloopbaanbegeleiding (SLB), momenteel een hot item. De gewenste kwaliteit is nog niet bereikt en men bekijkt nu hoe SLB naar een hoger plan gebracht kan worden. In het artikel staan zes bouwstenen beschreven voor effectieve SLB. Elke bouwsteen wordt verduidelijkt met een voorbeeld uit de hbo-praktijk.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Onderwijsnieuws, Interview, Beleid, Column, Opinie. Praktisch artikel, Nieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Onderwijs.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geĂ¯nteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Het is mogelijk om in OnderwijsInnovatie te adverteren. Hiermee bereikt u niet alleen de abonnees (oplage 11.000 stuks). Uit de lezersonderzoeken blijkt dat het aantal professionals dat OI leest vele malen hoger ligt.

Op de tariefkaart vindt u alle benodigde gegevens over adverteren. Heeft u een afwijkend voorstel, neem dan contact op met de redactie.