Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

In dit nummer

  • Het praktisch artikel bespreekt toetsen als integraal onderdeel van het onderwijsleerproces. Daarnaast is onderzocht hoe studenten bij toetsen betrokken kunnen worden zodat zowel de leerwaarde als de motivatie verhoogt.
  • In het dubbelinterview bespreken Minister van Infrastructuur & Milieu Melanie Schultz van Haegen en hoogleraar Waterbeheer en Watersystemen Suzanne Hulscher de internationaal erkende reputatie van Nederland op het gebied van watermanagement.
  • Een artikel over het Co-Creatie-Wiel dat professionals bij grootschalige projecten ondersteuning biedt bij het succesvol maken van de samenwerking tijdens innovatieprojecten. Rob Martens heeft een voorkeur voor gedifferentieerde toetssystemen die rekening houden met individuele verschillen.
  • Daarnaast uiteraard de column van Ferry Haan, het onderwijs- en onderzoeksnieuws en nog enkele interessante artikelen.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Onderwijsnieuws, Interview, Beleid, Column, Opinie. Praktisch artikel, Nieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Onderwijs.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geïnteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Het is mogelijk om in OnderwijsInnovatie te adverteren. Hiermee bereikt u niet alleen de abonnees (oplage 11.000 stuks). Uit de lezersonderzoeken blijkt dat het aantal professionals dat OI leest vele malen hoger ligt.

Op de tariefkaart vindt u alle benodigde gegevens over adverteren. Heeft u een afwijkend voorstel, neem dan contact op met de redactie.