Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

In dit nummer

  • Een interessant dubbelinterview over de dynamische samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven. Beide heren benadrukken de noodzaak van een portaal van kennisinstellingen die open staat voor vragen van het bedrijfsleven.
  • Rob Martens geeft zijn opinie over het neoliberaal onderwijsbeleid en vraagt zich af of staatssecretaris Dekker het psychologische standpunt over Cito-toetsen begrijpt.
  • Natuurlijk hebben de column van Ferry Haan en de rubriek Onderzoeksnieuws van Nadira Saab ook een plek in deze OnderwijsInnovatie.
  • Het praktisch artikel doet verslag van een kwalitatief onderzoek naar de factoren die een rol spelen bij het ondersteunen en uitvoeren van onderwijsinnovatieprojecten aan de hand van een case uit de praktijk: het Onderwijs Pioniersprogramma. De uitkomsten hiervan zijn geformuleerd in adviezen voor leraren en schoolleiders die zelf vorm willen geven aan onderwijsinnovatie op hun school.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Onderwijsnieuws, Interview, Beleid, Column, Opinie. Praktisch artikel, Nieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Onderwijs.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geïnteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Mocht u willen adverteren in OnderwijsInnovatie, neem dan contact op met de redactie.