Lees voor

Zoeken

Zoeken

Persberichten

Dr Agnes Scholing bijzonder hoogleraar Psychotherapie

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Agnes Scholing benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Psychotherapie in de context van wetenschap-werkveld-onderwijs’. Deze leerstoel bij de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen is ingesteld in samenwerking met RINO Zuid en heeft een omvang van 0,2 fte. De benoeming gaat in per 1 mei 2015.

Willem Buijink nieuwe hoogleraar Accounting

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft per 1 april 2015 prof. dr. W.F.J. Buijink benoemd tot hoogleraar Accounting bij de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. De aanstelling heeft een omvang van 0,2 fte voor een periode van drie jaar, waarvan de eerste helft van deze periode via een detachering vanuit de Universiteit van Tilburg.

Verhaalbeperkingen schadeverzekeraars niet altijd op zijn plaats

Peter van Zwieten, bedrijfsjurist bij Univé Dichtbij, verdedigt zijn proefschrift ‘De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht’ op vrijdag 27 maart 2015 om 16.00 uur in gebouw Pretoria van de Open Universiteit in Heerlen. De promotores zijn prof. mr. drs. M.L. Hendrikse en prof. mr. J.G.J. Rinkes.

Hoogste score in Keuzegids Masters 2015 voor Open Universiteit

De Open Universiteit is in de Keuzegids Masters 2015, die 25 maart 2015 verschijnt, 'de best beoordeelde universiteit voor masters'. Zes van de negen masters scoren de eerste plaats in de rankings van hun studierichtingen. Bovendien kent de redactie twee van de negen beoordeelde masteropleidingen het predicaat 'topopleiding' toe. Het gaat om de masterstudies Computer Science en Software Engineering. In de Keuzegids Universiteiten 2015 waarin alle wo-bachelors worden vergeleken, werd de OU al uitgeroepen tot 'Beste universiteit 2015'.

Onderzoek naar effecten van iPadscholen

De Onderwijs Innovatie Groep (OIG) en het Welten-instituut van de Open Universiteit starten een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van de Steve Jobs scholen, ook wel bekend als de iPadscholen.

Het Co-Creatie-Wiel: een instrument voor succesvolle innovatieprojecten

Corry Ehlen, buitenpromovenda bij het Welten-instituut, ontwikkelde in haar promotieonderzoek het Co-Creatie-Wiel. Dit instrument bevat twaalf mechanismen voor succesvolle innovatieprojecten waarin onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken. Op vrijdag 20 maart 2015 verdedigt ze haar proefschrift 'Co-Creation of Innovation' bij de Open Universiteit in Heerlen.

Saskia Brand-Gruwel benoemd tot decaan bij Open Universiteit

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Saskia Brand-Gruwel benoemd tot decaan van de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen met ingang van 1 maart 2015. Brand-Gruwel is al hoogleraar bij deze faculteit en zal het decanaat vanuit die positie gaan invullen.

De positie van burgemeesters bij calamiteiten

Nederland wordt met enige regelmaat geconfronteerd met ernstige gebeurtenissen waarbij dodelijke slachtoffers vallen en grote materiële schade wordt aangericht. De vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam leven in de herinnering voort. Leiderschap en communicatie tijdens een calamiteit zijn belangrijke factoren voor het vertrek of aanblijven van een burgemeester. Dit stelt Aart Resoort in zijn proefschrift. Hierin onderzocht hij welke gevolgen deze en andere calamiteiten hadden voor de positie van de verantwoordelijke burgemeester.

Nederland voorloper op gebied van educatieve games

De Open Universiteit leidt de komende vier jaar een omvangrijk Europees onderzoeks- en innovatieproject over educatieve gaming. Het RAGE-project werd in een zware Horizon2020-competitie door de Europese Unie als beste beoordeeld en gaat met een budget van negen miljoen euro een sterke impuls geven aan het Europese gamingonderzoek. e EU heeft daarmee Nederland een voortrekkersrol op dit gebied toebedeeld.

Bedrijven moeten big data beter benutten

Bedrijven moeten big data beter benutten Dit stelt prof. dr. ir. Remko Helms in zijn inaugurele rede die hij op 13 februari 2015 uitspreekt als hoogleraar Informatiekunde aan de faculteit Management, Science & Technologie van de Open Universiteit. Hij stelt voor om datasafari-ecosystemen op te zetten om zo de toepassing van grote hoeveelheden gegevens, big data, te stimuleren.