Lees voor

Zoeken

Zoeken

Persberichten

Nieuw MOOC-ontwerp ondersteunt professioneel leren

Professionals maken wereldwijd steeds vaker gebruik van gratis online cursussen, zoals MOOC's. Maar de aangereikte kennis sluit vaak niet goed aan op de directe leerbehoefte, en belangrijke vaardigheden rond het samenwerken kunnen nauwelijks ontwikkeld worden. Onderzoeker Howard Spoelstra...

Boekpresentatie: Rotterdam en het bombardement

Op 14 mei 2015 wordt door s Susan Hogervorst en Patricia van Ulzen het eerste exemplaar van hun boek ‘Rotterdam en het bombardement: 75 jaar herinneren en vergeten’ aangeboden aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Kunstverzameling Geaarde kunst pas na 70 jaar getoond aan publiek

Op vrijdag 24 april 2015 organiseren de Open Universiteit en het Museum Arnhem een symposium om met geïnteresseerde kunsthistorici en studenten kennis en inzichten met elkaar uit te wisselen en zich verder in het onderwerp 'Geaarde Kunst' te verdiepen.

Marco Kalz, nieuwe hoogleraar Open Education

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Marco Kalz benoemd tot hoogleraar Open Education bij de faculteit Management, Science & Technology. Kalz is van mening dat open onderwijs dé kans is, om onderwijs te internationaliseren en onderwijsaanbod over de grenzen heen te realiseren. De benoeming is ingegaan op 1 april 2015.

Leerlingen Sint-Janscollege presenteren hun project op internationale conferentie

Dit schooljaar hebben de eerstejaars leerlingen van het Sint-Janscollege gewerkt aan het project Kolonie op Mars. Ze onderzochten wat er allemaal nodig is om een kolonie op Mars te stichten. Dat deden ze ondersteund door een model voor ontdekkend leren en de weSPOT leeromgeving ontwikkeld door het Welten-instituut. Gewapend met die kennis, ontwierpen ze die Kolonie op Mars. De Open Universiteit werkte samen met het Sint-Janscollege aan dit project. Op 16 april 2015 presenteren ze hun kolonies aan docenten uit Nederland, Engeland en Duitsland op de grensoverschrijdende OPEDUCA conferentie.

Onderwijsinstellingen kunnen volwassenen beter ondersteunen in leerambities

Onderwijsinstellingen kunnen volwassenen beter ondersteunen in leerambities Promotie Henry Hermans. Tijdens zijn promotie op 17 april 2015 aan de Open Universiteit presenteert Henry Hermans een online leersysteem, dat onderwijsinstellingen hierbij kan ondersteunen. De titel van zijn proefschrift luidt ‘OpenU, ontwerp van een geïntegreerd systeem ter ondersteuning van een levenlang leren’.

Dr. Agnes Scholing bijzonder hoogleraar Psychotherapie

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Agnes Scholing benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Psychotherapie in de context van wetenschap-werkveld-onderwijs’. Deze leerstoel bij de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen is ingesteld in samenwerking met RINO Zuid en heeft een omvang van 0,2 fte. De benoeming gaat in per 1 mei 2015.

Willem Buijink nieuwe hoogleraar Accounting

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft per 1 april 2015 prof. dr. W.F.J. Buijink benoemd tot hoogleraar Accounting bij de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. De aanstelling heeft een omvang van 0,2 fte voor een periode van drie jaar, waarvan de eerste helft van deze periode via een detachering vanuit de Universiteit van Tilburg.

Verhaalbeperkingen schadeverzekeraars niet altijd op zijn plaats

Peter van Zwieten, bedrijfsjurist bij Univé Dichtbij, verdedigt zijn proefschrift ‘De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht’ op vrijdag 27 maart 2015 om 16.00 uur in gebouw Pretoria van de Open Universiteit in Heerlen. De promotores zijn prof. mr. drs. M.L. Hendrikse en prof. mr. J.G.J. Rinkes.

Hoogste score in Keuzegids Masters 2015 voor Open Universiteit

De Open Universiteit is in de Keuzegids Masters 2015, die 25 maart 2015 verschijnt, 'de best beoordeelde universiteit voor masters'. Zes van de negen masters scoren de eerste plaats in de rankings van hun studierichtingen. Bovendien kent de redactie twee van de negen beoordeelde masteropleidingen het predicaat 'topopleiding' toe. Het gaat om de masterstudies Computer Science en Software Engineering. In de Keuzegids Universiteiten 2015 waarin alle wo-bachelors worden vergeleken, werd de OU al uitgeroepen tot 'Beste universiteit 2015'.