Lees voor

Zoeken

Zoeken

Certified Professional Program Omgevingsrecht

Voor professionals die zich verder willen verdiepen in Omgevingsrecht heeft de Open Universiteit het Certified Professional Program (CPP) Omgevingsrecht ontwikkeld. Een praktijkgerichte opleiding op hoog niveau die afgesloten wordt met het diploma Omgevingsjurist. Het programma voorziet in de groeiende behoefte aan praktische kennis op het zich snel ontwikkelende terrein van het recht betreffende de zorg voor de fysieke leefomgeving. Er wordt ingespeeld op de ontwikkeling naar een nieuwe Omgevingswet (voorzien in 2014/2015).

Inhoud

Binnen een jaar doorloopt u vijf modules;

Parallel aan deze modules volgt u een begeleidingsmodule waarin, aan de hand van casusposities en met toepassing van de Wabo, een verband tussen de afzonderlijke modules wordt gelegd. Als afsluiting schrijft u een paper. Alle modules zijn op Master of Science-niveau.

Opzet

De opleiding vraagt zo'n 600 uur aan studie-inzet. Dat is gemiddeld 12 tot 15 uur per week exclusief vakantieperioden (44 weken binnen 1 jaar). U wordt intensief begeleid door ervaren docenten. U ontmoet medestudenten, docenten en andere professionals in Utrecht tijdens  5 studiebijeenkomsten, 5 masterclasses en een afsluiting met presentaties. In de weken tussen de bijeenkomsten maakt u gebruik van de speciaal voor dit programma ingerichte elektronische leeromgeving om contact te houden met uw medestudenten en begeleiders en om structuur aan te brengen in uw studie. Voor een goed overzicht van de opzet van het programma kunt het schema bekijken.

De bijeenkomsten helpen u om uw studietempo vast te houden, u komt er in contact met deskundigen uit andere organisaties, u krijgt toelichting op de studiestof en leert de academische kennis toe te passen in uw eigen dagelijkse praktijk.

De masterclasses zijn ieder gewijd aan één van de genoemde modules (Wabo, Milieurecht, RO, Natuurbeschermingsrecht en Waterrecht). Een masterclass wordt verzorgd door een in het betreffende vakgebied toonaangevende inhoudsdeskundige. De masterclasses zijn inbegrepen bij het CPP Omgevingsrecht maar kunnen ook bijgewoond worden door professionals die niet aan het CPP deelnemen.

Toelatingseisen

Deelnemers dienen een juridische achtergrond te hebben die blijkt uit een juridische opleiding op HBO/WO-niveau en/of 3 jaar werkervaring op juridisch gebied. Indien u geen hbo- of wo-diploma heeft zal een (telefonisch) intake-gesprek deel uitmaken van de inschrijfprocedure. U kunt ook zelf vrijblijvend een intake-gesprek aanvragen als u vragen heeft over de aansluiting van het programma op leerwensen en op uw kennis en ervaring.

Kosten

Deelname aan het CPP Omgevingsrecht kost € 4.995,-. Er zijn geen bijkomende kosten; cursusmateriaal, lunches, bijeenkomsten, masterclasses, diplomering e.d. zijn inbegrepen. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Rooster en locatie

De eerstvolgende groep start in oktober 2015. Bekijk het rooster van deze groep.
Bijeenkomsten en masterclassen vinden plaats in ons studiecentrum Utrecht.

Er zijn slechts 20 plaatsen per startmoment beschikbaar. U kunt vrijblijvend een plaats reserveren via omgevingsrecht@ou.nl. 

Masterclasses Omgevingsrecht

Is een eenjarige opleiding voor u momenteel niet opportuun? Geef u dan op voor (één van de) Masterclasses. Voor elk onderdeel van het Omgevingsrecht wordt een masterclass gegeven. De masterclasses bestaan uit een ochtenddeel met interactieve kennisoverdracht en een praktijkgericht middagdeel in de vorm van een workshop. 

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven kan via de webwinkel. Lees wel eerst de inschrijfvoorwaarden.

Wilt u op de hoogte gehouden worden, heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een plaats reserveren neem dan contact op met het Projectbureau Omgevingsrecht per mail of telefoon 045 576 2777.

Bovenstaande informatie is ook beschikbaar als brochure.