Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

In dit nummer

  • Onderwijsminister Jet Bussemaker en VU-hoogleraar Neurowetenschappen Huib Mansvelder discussiĆ«ren over de toegankelijkheid van onderwijs en hoe talenten uitgedaagd moeten blijven worden. Ook bespreken ze of een brede keuze aan eerstejaarsvakken uitval kan voorkomen. Bussemaker ziet ook een belangrijke rol voor het bedrijfsleven weggelegd in de kwaliteit van docenten.
  • Natuurlijk nog vele andere interessante artikelen en de column van Ferry Haan. De rubriek Onderzoeksnieuws is dit keer voor het laatst verzorgd door Nadira Saab. Vanaf volgend nummer schrijft Ron Pat-El, universitair docent Psychologie aan de Open Universiteit, deze vaste rubriek.
  • Het borgen van het eindniveau is in het hbo een actueel en interessant vraagstuk. De vereniging Hogescholen heeft een expertgroep samengesteld om een protocol te ontwikkelen dat opleidingen helpt een verantwoord afstudeerprogramma te ontwerpen. Het praktisch artikel presenteert de belangrijkste boodschappen uit het protocol en biedt tevens enkele richtlijnen voor het construeren van beoordelingsformulieren voor afstudeerwerkstukken.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Onderwijsnieuws, Interview, Beleid, Column, Opinie. Praktisch artikel, Nieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Onderwijs.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geĆÆnteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Het is mogelijk om in OnderwijsInnovatie te adverteren. Hiermee bereikt u niet alleen de abonnees (oplage 11.000 stuks). Uit de lezersonderzoeken blijkt dat het aantal professionals dat OI leest vele malen hoger ligt.

Op de tariefkaart vindt u alle benodigde gegevens over adverteren. Heeft u een afwijkend voorstel, neem dan contact op met de redactie.