Lees voor

Zoeken

Zoeken

De Snackimpuls-app ,een validatiestudie

 

Nu internet en andere ict toepassingen steeds meer verweven zijn met ons dagelijks leven, maken zorgaanbieders in toenemende mate gebruik van E-mental health-toepassingen. 
Zo heeft de Open Universiteit de Snackimpuls app ontwikkeld om inzicht te krijgen in uw snackgedrag. Bij het maken van een app is gebruikersvriendelijkheid een belangrijk oogmerk. Aan de andere kant mag gebruikersvriendelijkheid natuurlijk niet ten koste van de kwaliteit van de verzamelde gegevens gaan. De uitkomstmaat (genuttigde calorieën) van het onderzoek naar snackgedrag komt voort uit de registratie van de gegeten en gedronken tussendoortjes. Het is van belang dat de uitkomstmaat een goede weergave is van de realiteit.
Tijdens deze workshop worden de aanwezigen uitgenodigd mee te doen aan een kort experiment (snackregistratie). Daarna wordt inzage gegeven in de keuzes die gemaakt zijn bij het ontwikkelen van de app en wordt uitgelegd hoe de validiteit van de consumptieregistratie met behulp van Snackimpuls onderzocht gaat worden.