Lees voor

Zoeken

Zoeken

Bibliotheek Open Universiteit

  Inloggen Bibliotheek Open Universiteit

Studenten van de Open Universiteit met geldige inschrijfrechten, hebben toegang tot de Bibliotheek Open Universiteit. U logt in met uw studentnummer en het wachtwoord van mijnOU.
Vergeet u niet om na het uitloggen alle vensters te sluiten.
Op bibliotheek.ou.nl vindt u ook en video met uitleg over het gebruik van de digitale bibliotheek.
    

De collectie omvat digitale versies van toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften, bibliografieën en bestanden gerelateerd aan de disciplines die binnen de OU aanwezig zijn. De collectie wordt regelmatig door de bibliotheekcommissie geactualiseerd. Heeft u inhoudelijke vragen over de collectie, dan kunt u via 'Ask your librarian' terecht bij de online helpdesk.

    • Via de zoeksystemen Google wetenschap (Google Scholar) en Worldcat kunt u via de SFX-functie rechtstreeks naar de betreffende tekst gaan van een artikel dat u zoekt.

    • U kunt geen boeken lenen in de digitale bibliotheek.

Toegang en diensten universiteitsbibliotheken
Log in op mijnOU voor meer informatie over bibliotheekdiensten. Klik onder Mijn diensten op 'Studienet' en kies bij Bibliotheekfaciliteiten voor 'Algemene informatie'. Hier vindt u ook informatie over toegang en diensten zoals Interbibliothecair leenverkeer (IBL).

Als student van de Open Universiteit:

    • heeft u met een geldige OU-card en een geldig bewijs van inschrijving toegang tot een Nederlandse universiteitsbibliotheek naar keuze. Neemt u ook een brief mee waar uw adresgegevens op vermeld staan.

    • kunt u gratis lid worden van een universiteitsbibliotheek. Dat is nodig als u boeken wilt lenen of artikelen wilt bestellen die niet in de Bibliotheek Open Universiteit te downloaden zijn. U schrijft zich in aan de balie van de universiteitsbibliotheek. De betreffende universiteit bepaalt van welke faciliteiten u gebruik mag maken.

    • krijgt u 50% korting als u lid wordt van de Koninklijke Bibliotheek, de nationale bibliotheek van Nederland.

Mediabibliotheek Academia
 Inloggen Mediabibliotheek Academia

Als student van de Open Universiteit met geldige inschrijfrechten heeft u ook gratis toegang tot de mediabibliotheek Academia.

U heeft als student van de Open Universiteit (met geldige inschrijfrechten) gratis toegang tot de mediabibliotheek Academia. Deze bevat een grote collectie beeld- en geluidmateriaal over de Nederlandse geschiedenis, de medische wereld, mediageschiedenis, politiek en recht, natuur en milieu, entertainment en curiosa. Er zijn polygoonjournaals, amateurfilms, programma's van de publieke omroep, radiofragmenten, foto's en artikelen te vinden.

Inloggen
U logt in op Academia via mijnOU. Vergeet u niet uit te loggen.