Lees voor

Zoeken

Zoeken

Promoveren

Het is mogelijk aan de Open Universiteit te promoveren.
Om promovendi te faciliteren in hun promotietraject is de Open Universiteit Graduate School (OUGS) opgericht. De Graduate School is een thuishaven voor promovendi, hun promotors en begeleiders.
Op www.ou.nl/promoveren vindt u de formele regelgeving, informatie over de voorzieningen en opleidingsmogelijkheden. Neemt u voor meer informatie contact op met de Graduate School, per e-mail graduate.school@ou.nl.

Promoveren bij Cultuurwetenschappen
Overweegt u te promoveren bij het wetenschapsgebied Cultuurwetenschappen, neemt u dan contact op met mw. Petra de Munnik. Zij stuurt u het format voor een promotievoorstel. Zo krijgt u een goed beeld van een promotietraject. Meestal begint het traject met een oriĆ«ntatiegesprek met Prof. Dr. Jaap van Marle. Via mevrouw De Munnik kunt u een (bel)afspraak maken.
Er bestaat geen lijst van onderwerpen voor proefschriften. U doet hiervoor zelf een voorstel. Wanneer uw promotievoorstel is geaccepteerd, krijgt u een contract bij de Open Universiteit als buitenpromovendus. Dit contract geeft u allerlei rechten en faciliteiten die van pas komen bij het schrijven van een proefschrift.
Lees meer over promoveren bij Cultuurwetenschappen.

Promotiebeurs voor leraren
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt beurzen beschikbaar om het aantal gepromoveerde leraren voor de klas te vergroten. Bevoegde leraren in het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo kunnen een Promotiebeurs aanvragen voor het verrichten van onderzoek dat uitmondt in een proefschrift. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) verzorgt de uitvoering van de Promotiebeurs. Kijkt u voor meer informatie op de website van NWO.
Op www.ou.nl/promoveren leest u wat de mogelijkheden zijn om als leraar te promoveren aan de Open Universiteit.