Lees voor

Zoeken

Zoeken

De studie

De Open Universiteit biedt afstandsonderwijs aan. Dit betekent dat u niet naar colleges hoeft te gaan, maar thuis studeert. Het studietempo bepaalt u zelf. U kunt uw studie daarom goed combineren met uw werk, gezin en hobby's.
Via Open Universiteit Extra (OUX) studeert u met extra begeleiding en volgens een vaste studieplanning.

Studeren in modulen
Het studieaanbod bestaat uit afzonderlijke cursussen, bachelor- en masteropleidingen en korte studieprogramma's. Een opleiding is opgebouwd uit cursussen die bestaan uit modulen. Eén module komt overeen met een studieduur van 100 á 120 uren. Na het afronden van een bachelor- of masterstudie mag u de internationaal erkende universitaire bachelor- of mastertitel voeren.

Start direct
Starten met de studie kan op elk moment. U heeft geen diploma nodig en hoeft geen toelatingsexamen te doen om te starten met een bacheloropleiding. De enige toelatingseis is dat u minimaal 18 jaar moet zijn. Voor het volgen van een masteropleiding gelden wel bepaalde voorwaarden.
U kunt op elk gewenst moment via www.ou.nl/studieaanbod digitaal inschrijven. Hier vindt u ook de uitgebreide cursusbeschrijvingen. Houd u bij het inschrijven voor een cursus rekening met eventuele vaste tentamendata en begeleidingsbijeenkomsten om optimaal gebruik te maken van de inschrijfduur van 14 maanden.

Studeren met vrijstelling
Heeft u al een opleiding op hbo- of wo-niveau gevolgd, dan kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling binnen een opleiding.