Lees voor

Zoeken

Zoeken

Studieplaza

Studieplaza is de website van de OU waar u thema's, items,  tips en suggesties vindt om uw studievaardigheden te verbeteren. Studieplaza is onderverdeeld in  vier hoofditems: Studiecoach, Workshops, Marktplein en Drempels weg.

Op de Studiecoach vertellen experts via video hoe u bepaalde problemen of studieobstakels kunt overwinnen. Ze geven advies over onderwerpen, zoals timemanagement, mindmappen, academisch schrijven, presenteren, en wetenschappelijke informatie. Ook vindt u er meditatie- en ontspanningsoefeningen die u laten zien hoe u zich kunt leren te ontspannen. Bij veel onderwerpen worden zelftests aangeboden.

Op alle studiecentra worden Workshops aangeboden over studiethema's die het studeren gemakkelijker moeten maken. Zo kunt u workshops bijwonen over timemanagement, mindmappen, presenteren, schrijven, mindfulness en nog veel meer. Alle workshops worden gegeven in één van de studiecentra. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een avondje naar het studiecentrum te komen en zelf aan een workshop deelnemen.

Nieuw op Studieplaza is het Marktplein, Dit is een studiegerichte vraag en aanbodsite voor studenten van de Open Universiteit. Op het Marktplein worden studieboeken, samenvattingen, reizen, excursies, stages en andere studiezaken aangeboden. Ook kunt u medestudenten oproepen om samen te studeren of aan een rondleiding deel te nemen.

Drempels weg is het domein voor studenten met een functiebeperking, dyslexie of autisme en voor iedereen die wel eens moeite heeft met structureren of met het vasthouden van de motivatie. We bieden handreikingen die het studeren kunnen vergemakkelijken.
Met een functiebeperking wordt u precies hetzelfde beoordeeld als iedere andere student, maar de weg naar het felbegeerde diploma kan iets anders verlopen. De OU komt u tegemoet met speciale voorzieningen. Hier vindt u welke en hoe u zaken voor uzelf kunt regelen.

Workshops

Een overzicht van de workshops is beschikbaar, ook is het mogelijk om voor de workshops in te schrijven.