Lees voor

Zoeken

Zoeken

Vrijstelling en toelating

Iedereen die 18 jaar of ouder is wordt toegelaten tot een bacheloropleiding. Heeft u eerder hoger onderwijs gevolgd of relevante praktijkervaring opgedaan en wilt u verder studeren aan de Open Universiteit, dan kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling binnen de bacheloropleiding. Wilt u vrijstelling aanvragen op basis van eerder gevolgd hoger onderwijs én praktijkervaring, dan moet u eerst vrijstelling aanvragen op grond van uw vooropleidingen en in tweede instantie op grond van uw praktijkervaring.
Vrijstelling aanvragen kan nadat u zich heeft aangemeld voor de bacheloropleiding en u van ons een bevestiging met uw studentnummer heeft ontvangen.

Voor toelating tot een masteropleiding geldt dat u in het bezit moet zijn van een bachelorgetuigschrift op hbo- of wo-niveau. Afhankelijk van uw vooropleiding wordt u toegelaten tot de masteropleiding of is het nodig dat u eerst een schakelprogramma/premaster afrondt. Praktijkervaring kan de omvang van een schakelprogramma verkorten.
Wilt u na afronding van de bacheloropleiding, het schakelprogramma of de premaster doorstromen naar de masteropleiding? Dan verzoeken wij u een aanvraagformulier Vrijstellings- en toelatingsverzoek in te vullen en naar ons op te sturen. Na ontvangst van de toelatingsbeschikking kunt u starten met de masteropleiding.

 

Aan het indienen van een vrijstellings- of toelatingsverzoek kunnen kosten verbonden zijn.
Vrijstellingen en toelatingen worden verleend door de Commissie voor de examens.