Lees voor

Zoeken

Zoeken

Vrijstelling en toelating

Iedereen die 18 jaar of ouder is wordt toegelaten tot een bacheloropleiding. Voor toelating tot een masteropleiding geldt dat u in het bezit moet zijn van een bachelorgetuigschrift op hbo- of wo-niveau. Afhankelijk van uw vooropleiding, krijgt u vrijstelling binnen de bacheloropleiding of wordt u toegelaten tot een schakelprogramma/premaster. Na afronding van het schakelprogramma of de premaster verzoeken wij u dit aan ons door te geven, zodat wij u drempeloos kunnen toelaten tot de masteropleiding.

Heeft u eerder hoger onderwijs gevolgd of relevante praktijkervaring opgedaan en wilt u verder studeren aan de Open Universiteit, dan kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling binnen een opleiding.

Wilt u vrijstelling aanvragen op basis van eerder gevolgd hoger onderwijs én praktijkervaring, dan moet u eerst vrijstelling aanvragen op grond van uw vooropleidingen en in tweede instantie op grond van uw praktijkervaring. Praktijkervaring kan de omvang van een schakelprogramma verkorten. Onder bepaalde voorwaarden kan bij enkele wetenschapsgebieden ook vrijstelling in de master gegeven worden op grond van praktijkervaring. Vrijstellingen en toelatingen worden verleend door de Commissie voor de examens.