Lees voor

Zoeken

Zoeken

Van Assistent Controller tot Master of Science

De Open Universiteit biedt enkele hoogwaardige controlleropleidingen aan in samenwerking met diverse hogescholen. Een uitdagende stap voor ambitieuze controllers die verder willen met het combineren van theorie en praktijk. Kijk ook naar onze webinars!

Opleiding Certified Assistent Controller

De opleiding Certified Assistent Controller is met haar mix van theorie en praktijkopdrachten de ideale stap voor ambitieuze meaoers en hboers die het in zich hebben uit te groeien tot een onmisbare rechterhand op financieel gebied en die daarnaast beschikken over een brede basiskennis van Administratieve Organisatie, Financial Accounting, Management Accounting en Financieel Management.

De opleiding Certified Assistent Controller duurt een jaar en geeft deelnemers een brede basis voor een loopbaan in controlling. Meer informatie over deze opleiding of een brochure aanvragen.

Post-hbo-opleiding Financial Controller®

De post-hbo-opleiding Financial Controller leidt deelnemers op tot onmisbare financiële generalisten met actuele, geïntegreerde kennis op financieel-economisch en informatieverzorgend gebied. De meest logische stap voor rechterhanden op financieel gebied die nu zélf aan het roer willen staan. De vernieuwde post-HBO opleiding Financial Controller® is bij uitstek bedoeld en geschikt voor ambitieuze financials die zich (verder) willen ontwikkelen tot financieel specialist. Naast inhoud staan daarbij de vereiste beroepscompetenties centraal.

De vernieuwde post-HBO opleiding Financial Controller® biedt u daarnaast vele andere voordelen, zoals:

  • Studeren waar het u uitkomt, dankzij landelijke dekking van opleidingslocaties;
  • Praktijkgerichte opleiding op masterniveau;
  • Combinatie van afstandsonderwijs, contactonderwijs en training/coaching.
  • Bij het cursusmateriaal ontvangt u een iPad4 waarmee de digitale studieomgeving benaderd kan worden en elektronische readers gelezen kunnen worden.

De opleiding Financial Controller® duurt 2 jaar en start in Alkmaar, Amsterdam/Diemen, Groningen, Rotterdam, Sittard,of Utrecht.
Meer informatie over deze opleiding of een brochure aanvragen.

CPP Controlling

In het CPP Controlling komen de volgende vakgebieden aan de orde: ;management accounting, management control en administratieve organisatie. Hierbij worden aan de hand van een aantal taken de volgende drie thema's uitgewerkt:
- de besturing, besluitvorming en beheersing in organisaties op basis van strategieontwikkeling en -implementatie.
- het ontwerpen, inrichten en onderhouden van systemen voor managementcontrole en informatievoorziening ten behoeve van interne en externe belanghebbenden bij strategieontwikkeling en implementatie.
- de veranderingsprocessen die in organisaties spelen.

CPP Financial Decision Making

In het CPP Financial Decision Making komen de vakgebieden financial accounting en financial management aan de orde.
Met als centrale thema's: governance en gedragsmatige aspecten binnen een probleemgestuurde benadering.

Als u beide CPP opleidingen behaalt en in het bezit bent van een verwante hbo opleiding komt u in aanmerking voor het diploma Financial Controller®

Master in Management variant Controlling

Voor studenten met een afgerond HEAO/SPD-diploma en daarnaast het diploma van de opleiding Financial Controller® geldt een doorstroomregeling naar de master in management.