null Aanmelden voor CPP Data Science nog mogelijk

CPP_DataScience_head_large.jpg
Leren
Aanmelden voor CPP Data Science nog mogelijk
In oktober 2018 start wederom het Certified Professional Program Data Science. Een uniek gecertificeerd programma voor de nieuwste generatie 'intelligence professionals' en een succesvol vervolg in de samenwerking tussen de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit en de in Nieuwegein gevestigde DIKW Academy.

Mix van wetenschap en kunde

De opleiding Data Science is ingericht rond een aantal thema’s. Ieder thema kent een voorbeeldoefening met een script. Je kunt direct aan de slag met dat thema. En na de opleiding heb je direct een 'quick-start script', waarmee je als afgestudeerde in je organisatie aan de slag kunt. In de opleiding staat een afgeronde opdracht in R, met een kop en een staart, centraal. Deelnemers aan de opleiding kunnen aansluitend op de opleiding de opgedane kennis succesvol toepassen in hun organisatie. Data science - in de mix van wetenschap en kunde - wordt daarmee een in de praktijk toepasbare skill. Met het CPP Data Science leg je een goede basis voor een data-gedreven loopbaan.

Academisch maar niet te theoretisch

"Onze ervaring is dat die directe toepasbaarheid in de praktijk de grote kracht is van de opleiding CPP Data Science. De opleiding Data Science is academisch, maar niet té theoretisch", aldus Hugo Koopmans, managing partner en Chief Data Scientist bij DIKW. Studenten die de opleiding hebben afgerond omschrijven deze als 'pittig maar erg leerzaam' waarbij vooral de diversiteit in de onderwerpen zeer gewaardeerd wordt. "DIKW biedt een uitgebreid aanbod uit de verschillende facetten van Data Science. De handvatten voor iedereen die overweldigd wordt door de omvang van het onderwerp." Deze opleiding is gestoeld op jarenlange ervaring in het vakgebied. De studenten waarderen in de opleiding met name al die opdrachten waarbij daadwerkelijk met data wordt gewerkt. De goed gebalanceerde mix van academisch niveau en praktijk maakt deze opleiding uniek.

Cases

Op het gebied van predictive modeling zijn diverse cases langs gekomen. Er is bijvoorbeeld een deelnemer geweest die met classificatie en text mining een slimme e-mail routering heeft ontwikkeld. Een systeem dat na de opleiding direct in productie werd geplaatst. Ook is er een model ontwikkeld dat de levensduur van accu’s van elektrische fietsen kon voorspellen. Dit gaf belangrijke inzichten in de kwaliteit en levensduur van de accu’s en gaf de fabrikant belangrijke inzichten.

Daarnaast hebben we op het gebied van imaging verschillende mooie cases voorbij zien komen. Zo is er een case geweest waarbij er voor een autowebsite automatisch beoordeeld werd of de foto van de binnen- of buitenkant was, zijn er boekkaften automatisch aan ISBN titels gekoppeld en zijn er notenbalken van eeuwenoude koorboeken gevisualiseerd.

Meer over de opleiding

De opleiding toont wat er mogelijk is op Data Science vlak en enthousiasmeert de deelnemers om hiermee door te gaan. Voorgangers die de opleiding hebben afgerond maken met regelmaat de stap naar Data Scientist binnen hun bedrijf of maken op basis van de verkregen inzichten de stap om elders als Data Scientist aan de slag te gaan.

Wil je verder groeien als data-professional binnen of buiten je organisatie en is R je ding, dan is het CPP Data Science interessant voor jou. Aanmelden voor de start op 10 oktober is nog mogelijk. Onze Certified Professional Programs, praktijkgerichte trajecten op academisch niveau, kun je goed combineren met je eigen beroepspraktijk. En wil je na het behalen van je CPP-diploma verder studeren dan kun je dit inbrengen in onze MBA. Kijk voor de actuele startdatum, rooster en meer informatie over de inhoud en de structuur op Certified Professional Program Data Science.