null Arnoud Evers naar MIT in Boston

OW_12784_MOOC-LaunchingInnovation_head_large.jpg
Arnoud Evers naar MIT in Boston
Begin mei 2017 bezoekt Arnoud Evers, onderzoeker bij het Welten-instituut, MIT in Boston als visiting scholar. Hij werkt daar samen met de onderzoeksgroep Teaching Systems Lab aan een update van de MOOC Launching Innovation in Schools en aan nieuw onderzoek op het terrein van leren op de werkplek van leraren in innovatieve scholen.

MIT

MIT is een zeer gerennommeerd onderzoeksinstituut. Ontwerpgericht onderzoek maakt een belangrijk deel uit van de onderzoeksaanpak bij MIT. Een voorbeeld zijn de Playtest bijeenkomsten van het Teaching Systems Lab van MIT waarbij nieuwe instrumenten en games worden uitgetest met leraren, schoolleiders en andere onderzoekers in een informele setting. Het doel hiervan is tweeledig: ten eerste, feedback verzamelen om de instrumenten en games te verbeteren. Ten tweede is het een manier van valorisatie: leraren en andere professionals in het onderwijs leren het onderzoek kennen en hoe zij hun praktijk kunnen verbeteren.

Arnoud Evers houdt er onder andere een playtest over zijn instrument Professionele ontwikkeling van leerkrachten op de werkplek. Met de feedback van de leerkrachten kan hij het instrument verder verbeteren. Verder geeft hij presentaties over zijn werk, werkt hij mee aan de nieuwe versie van de MOOC over het lanceren van innovaties in scholen en bespreekt hij nieuwe onderzoeksplannen rond leren op de werkplek in innovatieve scholen.

Arnoud Evers