null Nationale Blockchain Cursus

BCMOOC_head_large.jpg
Nationale Blockchain Cursus
 • Your Academy
 • Nederlands
 • Bewijs van deelname
 • Starten op elk gewenst moment
 • Studiebelasting 12 uur
 • € 0,-
 • Volledig online
Wil je de mogelijkheid om volledig gratis deel te nemen aan de inleidende cursus over blockchain? De Dutch Blockchain Coalition (DBC) heeft een massive open online course over blockchaintechnologie ontwikkeld.

Inhoud

Deze Nationale Blockchain Cursus is bestemd voor iedereen met belangstelling voor dit onderwerp. In deze online cursus leggen we uit wat blockchain is, hoe het technisch werkt en wat je ermee kunt. Blockchain wordt vrijwel altijd gelinkt aan cryptocurrencies zoals Bitcoin. De mogelijkheden en kansen van deze technologie reiken echter veel verder. Denk daarbij aan het transparant maken van ketens, zodat koffie en chocolade echt eerlijk worden verhandeld. Deze cursus bestaat in totaal uit zes modules met elk een ander thema zoals ‘Wat is Blockchain?’, ‘Wat kunnen we er mee?’ en ‘Cryptocurrencies & Tokens’. Elke module bestaat uit een stukje theorie als inleiding. We gaan in gesprek met mensen die in hun dagelijkse praktijk veel met blockchain te maken hebben en we sluiten af met een rondetafelgesprek met experts, die rond het betreffende thema hun licht laten schijnen over de huidige stand van zaken en de toekomst.
 
Leerdoelen

Na afloop van deze cursus ben je in staat om op basis van theoretische inzichten en praktijkervaringen van organisaties

 • te beschrijven wat blockchain is,
 • aan te geven wat toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn,
 • te benoemen welke soorten blockchain er zijn,
 • te beargumenteren wanneer blockchain echt een meerwaarde heeft ten opzichte van andere technologische oplossingen,
 • mee te praten over juridische vraagstukken en vraagstukken met betrekking tot hoe het energieverbruik van blockchain.

Studieduur

Het betreft een online cursus die je volledig in eigen tijd kunt volgen. Alle modules zullen direct beschikbaar zijn, zodat je de gehele cursus in een keer kan doorlopen. Ook kun je zo bepaalde onderdelen eenvoudig terugkijken. Deze cursus wordt niet begeleid.

Studiebelasting

Deze online cursus heeft een studiebelasting van in totaal 12 uur. Een groot deel hiervan wordt besteed aan het bekijken van videomateriaal en lezen van de begeleidende teksten. Daarnaast zul je als deelnemer worden uitgedaagd om een aantal zelftoetsen in de vorm van multiple choice en open vragen per thema te maken.

Diploma

Deze cursus wordt niet afgerond met een tentamen. Deelnemers worden niet beoordeeld en ontvangen geen certificaat. Als je de cursus hebt afgerond, kun je wel een bewijs van deelname in de vorm van een 'token' aanvragen.

Ingangseisen

De cursus is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp blockchain. Er is daarom geen bepaald opleidingsniveau of mate van werkervaring gewenst.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Startmoment

Je kunt op elk gewenst moment van start gaan

Inschrijfvoorwaarden

Op deze cursus zijn de Voorwaarden deelname Nationale Blockchain Cursus van toepassing.

Prijsinformatie

Deze cursus is volledig gratis

Begeleidingsvorm

Deze cursus kan volledig online in eigen tijd, plaats en tempo worden gevolgd. Deze cursus wordt niet begeleid.

Meer informatie

De cursus is gemaakt in opdracht van de Dutch Blockchain Coalition en heeft als doel zoveel mogelijk geïnteresseerden te informeren over de technologie en toepassingsmogelijkheden van blockchain.

Extra informatie

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.