null Certified Professional Course Blockchain a practical approach

IC2612_head_large.jpg

Certified Professional Course Blockchain a practical approach

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Engels
 • Certificaat
 • Start januari 2022
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Studieduur circa 7 weken
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 
Deze module biedt grote duidelijkheid en inzicht over de krachtige mix van economische, sociale, technische en juridische componenten die zorgen voor vertrouwen in de onderliggende blockchain


Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
De module biedt grote duidelijkheid en inzicht over de krachtige mix van economische, sociale, technische en juridische componenten die zorgen voor vertrouwen in de onderliggende blockchain. We gaan in op blockchain fundamenten, mogelijkheden, uitdagingen en de technische en sociale problemen. Studenten leren verschillende innovatiestrategieën en analyseren business cases (best & worst). Dezemodule leert je de fundamenten van Blockchain-technologie en de betekenis van gedecentraliseerde, gecodeerde gegevensopslag voor bedrijven en instellingen. De module biedt een overzicht van de blockchain: de voordelen ten opzichte van eerdere technologie, hoe transacties worden opgeslagen op de blockchain, hoe blockchain mining werkt via consensus, private versus publieke blockchains, concepten van cryptografie en slimme contracten.
Je leert over de kansen die blockchain biedt op het gebied van slimme contracten, proof of ownership, payment rails, immutable ledger, geldtransacties en micro-transacties. De module zal de toepassing demonstreren van blockchain-technologie op verschillende gebieden, waaronder identiteitsbeheer, supply chain, gebruik in onroerend goed en FinTec. Daarnaast behandelt de cursus technologieplatformen van blockchain, zoals Hyperledger (IBM) en Interledger (Ripple). We duiken verder in de technologie, het verschil in blockchains, welke vragen er gesteld moeten worden alvorens een traject opgestart wordt en hoe het proces van het ontwikkelen van een blockchain applicatie eruitziet.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Smart Services, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. Het cursusmateriaal en de leeromgeving zijn in het Engels. In overleg met de docent is het inleveren van een opdracht in het Nederlands mogelijk.

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor januari 2022. Wil je het rooster ontvangen? Stuur dan een email naar you@ou.nl.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Het totaalbedrag voor deze course is bij eenmalige betaling € 1.750,-.
Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Het totaalbedrag voor het hele CPP Smartservices (4 onderdelen) is bij eenmalige betaling € 6.495,-.
Het is tevens mogelijk om te betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 670,-.
 
Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- The Blockchain and the New Architecture of Trust door Kevin Werbach
ISBN 978 02 620 3893 5
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit.

Wat kun je met jouw diploma?

De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smartservices en Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.