null Certified Professional Course Controlling

Controlling_head_large.jpg

Certified Professional Course Controlling

  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Certificaat
  • Start februari 2022
  • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
  • Volledig online
  • Studieduur circa 7 weken
  • Stapelbaar en bouwblok MBA
  • Voor dit product gelden ingangseisen
De professional course Controlling biedt inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en risicomanagement.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
De controlling functie in organisaties houdt zich bezig met het ondersteunen en het adviseren van het management in haar streven strategische doelen te bereiken. Dit is de zogenaamde management control. Bij ondersteuning valt te denken aan het inrichten van management control systemen en administratieve systemen, aan het vergaren en verstrekken van informatie en aan het gebruik van een verzameling instrumenten/methoden en technieken, zoals methoden van investeringsselectie of risicomanagement. Management control kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd. In de literatuur zien we dat control gericht kan zijn op het beheersen van de financiële stromen in de organisatie (financial control), op het stellen van grenzen (boundary control), op het sturen van gedrag (behavioral control), etc. Gegeven het niveau in de organisatie en de beslissers waarop control zich richt kunnen bepaalde vormen van control meer voor de hand liggen dan andere. Omdat wij ons richten op management control zijn eigenlijk allerlei vormen van control relevant en inzetbaar en zullen wij ons zeker niet beperken tot financial control die gebruikt maakt van financiële informatie. De professional course Controlling biedt inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en risicomanagement.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Business Controller, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. De voertaal van deze course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment is februari 2022.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- Management control systems door Merchant en Van der Stede
ISBN 978 12 921 1055 4
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.