null Certified Professional Course Digitaal Ondernemerschap in de Zorg

CPC_OndernemerschapZorg_head_large.jpg

Certified Professional Course Digitaal Ondernemerschap in de Zorg

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Start maart 2022
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • In samenwerking met Veroz
 • Studieduur circa 7 weken
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Een digitale zorg-startup is dé droom van menig jonge ondernemer. En het realiseren van een virtuele kliniek of digitale zorgafdeling is hét toekomstbeeld van menig bestuurder in de zorg. Maar hoe kom je van idee tot bedrijf of nieuwe dienst? In deze cursus leer je de theorie om succesvol te kunnen ondernemen in de zorg én breng je deze direct in de praktijk onder leiding van succesvolle zorgondernemer en OU-hoogleraar Daan Dohmen. Met als hoogtepunt na 7 weken een presentatie van jouw bedrijfsplan aan een expert panel.

 Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij een ondernemer, ondernemende manager, jonge dokter of andere zorgverlener? En heb je ideeën voor je eigen startup of wil je een ondernemende rol spelen bij jouw werkgever om tot succesvolle digitalisering of nieuwe diensten te komen? Dan worstel je vast met vragen zoals hoe je van jouw idee tot een heus bedrijf of nieuwe dienst komt. Dat geldt zowel voor entrepreneurs, maar ook voor intrapreneurs die willen ondernemen binnen de context van een grotere organisatie.

Een CPP volgen bij Your Academy betekent.....

 
 • een mix tussen theorie en praktijk 
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma 
 •  een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
 
Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen

Hoogleraar Digitale Transformatie in de Zorg

“Het echte verschil tussen ideeën en innovatie zit hem erin dat innovatie blijvend verankerd is. Om die transformatie te kunnen realiseren in het complexe veld van de zorg, is een breed scala van competenties en bagage nodig. En dat is precies wat deze modules beogen jou te bieden”

Van idee tot executie

Om van idee tot realisatie te komen, zijn meerdere elementen belangrijk. Hoe regel je de gewenste cultuur voor je initiatief en vind en bind je het juiste talent? Hoe richt je marketing en sales in? Hoe kom je tot een succesvol business model? En hoe regel je je eerste investeerders zonder de zeggenschap te verliezen? In deze cursus gaan we met al deze onderwerpen op een toegankelijke manier aan de slag en werk je zelf meteen aan oplossingen die je kunt toepassen in je eigen context – alles gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Theoretisch kader

Elke week behandelen we via de digitale leeromgeving van de Open Universiteit een thema dat relevant is voor digitaal ondernemerschap in de zorg. We doen dit door verdieping aan de hand van één of meerdere wetenschappelijke artikelen, (internationale) case studies en hoofdstukken uit relevante vakliteratuur, gecombineerd met inleidingen door wetenschappers en experts uit de zorg. Zo maak je via zelfstudie en in virtual class room colleges kennis met de theorie achter relevante domeinen als marketing, data science, sales, business modelling, HR strategie en moderne leiderschaps- en organisatiemodellen.

Toepassing en coaching

Parallel hieraan werk je gedurende de 7 weken van deze Certified Professional Course aan je eigen business plan voor jouw idee. Je leert zo de theorie direct toe te passen. Als docent en coach krijg je begeleiding van een team onder leiding van prof. dr. ir. Daan Dohmen die zelf aan de wieg stond van diverse succesvolle zorginitiatieven en bedrijven. Aan het einde van de cursus presenteer je jouw bedrijfsplan aan een panel van wetenschappelijke experts, succesvolle ondernemers en echte investeerders in de zorg - helemaal klaar om zelf als entrepreneur of intrapreneur de toekomst van onze zorg te helpen vormgeven.

Partners

Het programma Healthcare Management van Your Academy wordt samen met VEROZ ontwikkeld. VEROZ is het platform van Verenigde Ondernemers in de Zorg. De stichting is een kenniscentrum ter bevordering van innovatie in de zorg. VEROZ richt zich op meer kwaliteit van leven voor hetzelfde of minder geld, met de ambitie om een vliegwiel te creëren: niet alleen praten of te veel problematiseren, maar vooral doen.
 

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Healthcare Management, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. De voertaal van deze course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Om succesvol deel te namen als toekomstig Healthcare Management expert beschik je over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt daarnaast minstent vijf jaar relevante werkervaring. Afhankelijk van jouw achtergrond kan een aanbevelingsbrief van je werkgever, een eigen motivatiebrief met je doelstelling of een intakegesprek met onze studieadviseur onderdeel uitmaken van je toelating tot de opleiding Healthcare Management.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment van deze course is gepland op 7 maart 2022.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De kosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. Deze course is vrijgesteld van BTW. 

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na positieve afronding van deze course ontvang je een deelcertificaat.

Wat kun je met jouw diploma?

Na positieve afronding van deze course ben je in staat om:
 • Je hebt de wetenschappelijke basis en kent de theorie op de relevante domeinen die van belang zijn voor het realiseren van digitale ondernemingen of vernieuwende (digitale) diensten in de gezondheidszorg en kunt deze in de praktijk.
 • Je leert hoe je een bedrijfsplan schrijft en hoe deze te pitchen aan financiers (verzekeraars, bestuur van een zorgorganisatie, investeerders of bank)
 • Je krijgt kennis aangereikt en conceptuele inzichten om je idee om te zetten in een daadwerkelijke startup als entrepreneur of als intrapreneur binnen een grotere organisatie met wetenschappelijke inzichten op het gebied van sales, marketing, people (HR, cultuur, opleiding), finance en techniek

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.