null Certified Professional Course Financial Decision Making

FDM_head_large.jpg

Certified Professional Course Financial Decision Making

  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Certificaat
  • Start september 2022
  • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
  • Volledig online
  • Studieduur circa 7 weken
  • Stapelbaar en bouwblok MBA
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over de rol van risico in het bepalen van verwachte rendementen, het maken van investeringsbeslissingen, het financieren met eigen en vreemd vermogen, het berekenen van kapitaalkosten, en het toepassen van het concept van financiële waardecreatie binnen een organisatie.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: de rol van risioc in het bepalen van verwachte rendementen, waardering en economische waarde creatie, en investerings- en financieringsbeslissingen. We kijken naar hoe investeringsbeslissingen binnen organisaties gemaakt worden. Wij gaan na hoe kapitaalkosten berekend kunnen worden en hoe de waarde van een beursgenoteerde onderneming als geheel via discounted cash flow modellen in kaart kan worden gebracht. Dit alles resulteert in een begrip van welke financiële beslissingen drijvers zijn van waarde creatie binnen een onderneming.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Business Controller, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. De voertaal van deze course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor september 2022. Wil je het rooster ontvangen? Stuur dan een email naar you@ou.nl.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
-  Finance for Executives, 6th edition, Hawawini & Viallet
ISBN 978 14 737 4924 5
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.