null Certified Professional Course Innovatie in de praktijk

CPPINNO_InnovatieOndernemers_14916_head_large.jpg

Certified Professional Course Innovatie in de praktijk

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Nederlands
 • certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
De Certified Professional Course Innovatie in de praktijk is een praktijkgericht programma op academisch niveau voor ondernemers die het belang van een innovatief en toekomstbestendig business model onderschrijven. Het programma is samen met ondernemers ontwikkelt en is gericht op het leren innoveren in samenwerking met partners, en wel op een zodanige manier dat het probleem van de klant centraal in de innovatie-activiteiten.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ondernemers die hun innovatiepotentieel optimaal willen faciliteren.
Waar in de andere Certified Professional Courses rond innovatie strategie, organisatie, en ondernemer en medewerker centraal staan, kijkt dit programma naar het perspectief van de klant. Welke behoefte heeft mijn klant nu echt? Met welk probleem worstelt hij of zij? Welk aspect van dit probleem vormt het grootste pijnpunt voor mijn klant? Welke alternatieven heeft mijn klant ter beschikking naast mijn product/dienst? In hoeverre verzachten deze producten/diensten de pijnpunten van mijn klant? Welk aspect van mijn product/dienst heeft het grootste innovatiepotentieel? Dit zijn allemaal relevante vragen, maar lang niet alle ondernemers weten wat het antwoord op deze vragen is.
 
In deze Certified Professional Course bestuderen we een methodiek waarmee ondernemers samen met hun klanten het probleem waarmee klanten worstelen in kaart kunnen brengen. We passen deze methode toe in de praktijk, identificeren de belangrijkste pijnpunten vanuit het perspectief van de klant, alsmede de aspecten van de producten/diensten van de ondernemer die het grootste innovatiepotentieel hebben. De ondernemer die dit programma heeft afgerond, heeft een concreet innovatieplan op zak, dat is afgestemd op de klantbehoefte.
 
Deze cursus is tevens onderdeel van de opleiding Certified Professional Program Innovatiemanagement voor ondernemers.

Studieduur

Deze Certified Professional Course kent met een omvang van 5 ec een studiebelasting van circa 140 uur. U krijgt 6 maanden inschrijfrechten en kunt daarbinnen zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert. Wij adviseren om minimaal 12 uur per week aan uw studie te besteden.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. U krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent. Voertaal van deze professional course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Voorkennis

Minimaal hbo werk- en denkniveau en enige jaren relevante werkervaring.

Inschrijfvoorwaarden

Voor dit programma gelden de inschrijfvoorwaarden voor Certified Professional Programs (CPP) van de Open Universiteit.

Starten

Op ieder gewenst moment (in overleg). 

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
 
Betaalt u zelf de opleiding? Dan geldt voor u dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na afronding ontvangt u een cursuscertificaat. Dit certificaat kan ingebracht worden als onderdeel van de specialisatie in yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over deze specifieke Certified Professional Course, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777.