null Certified Professional Course Internet of Things (IoT) for business

MW_CPPSMS_head_large.jpg

Certified Professional Course Internet of Things (IoT) for business

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Nederlands
 • Certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Studieduur circa 7 weken
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
In deze module bespreken we niet alleen de ingrijpende bedrijfskundige gevolgen, maar geven we ook een overzicht van concrete voorbeelden van IoT-toepassingen waarmee creatieve ondernemers hun voordeel kunnen doen.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
Internet of Things (IoT) is een van de belangrijkste trends rondom digitalisering. Hierdoor ontstaat er een wereldomvattend ecosysteem van sensoren en digitale verbindingen. Vooral op het beleid en de business modellen van ondernemingen zal IoT een enorme impact hebben. Tegelijk biedt het ongekende mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten. In deze module staan we stil bij de bedrijfskundige en management aspecten van IoT. De cursus helpt om de implicaties van Internet of Things op de bedrijfsvoering te begrijpen en om te kunnen bepalen welke strategische voordelen IoT voor een organisatie mogelijk maakt. Door middel van praktijkvoorbeelden, casestudy’s, video’s en colleges door een IoT expert uit het bedrijfsleven zullen studenten leren om de IoT technologieën en de belangrijkste strategische, marketing en digitale transformatie aspecten daarvan te begrijpen en de voorwaarden te bepalen die noodzakelijk zijn voor een succesvolle IoT implementatie en de erbij horende digitale transformatie van een onderneming.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Smart Services, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundige docent. Voertaal van deze professional course is Nederlands.

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst moment (in overleg).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief de tekstboeken, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- Westerman, G., Bonnet, D. & McAfee, A. (2014). Leading Digital: Turning Technology Into Business Transformation. Boston, MS: Harvard Business Review Press.
ISBN 978 16 252 7247 8
- Moore, G.A. (Third edition 2014). Crossing The Chasm: Marketing and Selling Disruptive Products to Mainstream Customers. New York, NY: HarperCollins Publishers.
ISBN 978 00 622 9298 8
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.
 
Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op Certified Professional Programs.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smart Services en Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.