null Certified Professional Program Artificial Intelligence Engineer

AI_Engineer_head_large.jpg

Certified Professional Program Artificial Intelligence Engineer

  • Informatica
  • Contractonderwijs
  • Taal: Nederlands / Engels
  • 350 studie uren
  • Prijs op aanvraag
  • Mix van online en face 2 face bijeenkomsten
  • Alléén maatwerkprogramma mogelijk
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Het programma Certified Professional Program Artificial Intelligence Engineer is geschikt voor iedereen die hier zijn werk van willen maken en interesse heeft om meer te weten hoe AI algoritmen werken en kunnen worden geïmplementeerd.


Kunstmatige intelligentie houdt zich bezig met de onderliggende principes van intelligent gedrag in natuurlijke of kunstmatige system. Het vakgebied heeft een enorme maatschappelijke impact gehad: fabrieken staan vol met robots, artsen gebruiken steeds meer beslissingsondersteunende technieken, en veel moderne telefoons bevatten spraakherkenning en meer. Ook in de toekomst kunnen we nog veel verwachten van kunstmatige intelligentie, bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, maar ook in de zorg en onderwijs zullen dit soort technieken onmisbaar zijn in de toekomst.
 
Kunstmatige intelligentie is een multi-disciplinair vakgebied van psychologie, cognitieve wetenschappen, statistiek, en vooral informatica. In deze opleiding maak je kennis met de belangrijkste technieken die ten grondslag liggen aan het succes van AI toepassingen vanuit het informaticaperspectief. Je leert over de belangrijkste AI-algoritmen, en hoe deze in elkaar zitten (!), en leert bovendien hoe deze kunnen worden toegepast voor het oplossen van praktische problemen.
 
Het studiemateriaal is grotendeels engelstalig, maar het programma is nederlandstalig.

Opbouw

Het programma bestaat uit drie onderdelen:
 
1. Inleiding Python programmeren (70 studie uren) Binnen deze cursus leer je de belangrijkste programmeerconcepten in de populaire taal Python. Deze programmeertaal zal in het vervolg van dit programma worden gebruikt voor opdrachten. Voor het  volgen van het tweede en derde onderdeel van de opleiding is een goede kennis/vaardigheid van Python noodzakelijk. 
 
2. Inleiding kunstmatige intelligentie (140 studie uren) Deze cursus behandelt kunstmatige intelligentie vanuit het perspectief van een ‘intelligente computationele agent’. Wie of wat deze agent precies is, een computer, een thermostaat of iets heel anders, blijft open, maar de agent handelt in en reageert op een omgeving op een intelligente manier. Je zult kennismaken met een aantal van de belangrijkste principes en technieken voor het ontwikkelen van computationele agenten, bijvoorbeeld om zoekproblemen en planningsproblemen op te lossen, of om agenten te laten redeneren over beschikbare kennis.
 
3. Machine learning (140 studie uren) In deze laatste cursus gaan we meer in op een belangrijk aspect van intelligentie, namelijk leren. Je leert hoe een agent kan leren uit gegevens door gebruik te maken van moderne machine learning algoritmen. Praktische aspecten voor het gebruik van machine learning algoritmen zullen hierbij een centrale rol hebben. Dit programma maakt gebruik van materiaal uit de Bachelor informatica van de Open Universiteit. Afronding van de tweede cursus geeft vrijstelling voor de cursus “Kunstmatige Intelligentie”.

Studieduur

Dit programma heeft een studiebelasting van circa 350 uur.
Je doorloopt dit programma volgens een rooster.

Tentaminering

Een programmeeropdracht voor het onderdeel Inleiding Python programmeren, een schriftelijk tentamen voor het onderdeel Inleiding kunstmatige intelligentie en voor het laatste onderdeel Machine learning een afsluitende eindopdracht.

Toelating

Je moet beschikken over:
  • Wiskunde op VWO niveau.  We verwachten wiskunde voorkennis met name rond getallen, verzamelingen, algebra en functies. Twijfel je of je hier aan voldoet, bekijk dan de volgende link. Kun je voldoen aan deze eisen, dan beschik je over voldoende voorkennis.
  • Enige programmeerkennis in een imperatieve taal is sterk aan te raden. Voor het tweede en derde onderdeel van de opleiding is een goede kennis/vaardigheid van Python noodzakelijk, maar deze voorkennis zul je dus opdoen in het eerste onderdeel Inleiding Python programmeren.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Aanmelden

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.

Prijsinformatie

Prijs op aanvraag.
 
De prijs is all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW.
 

Diploma

Na positieve afronding van dit programma ontvang je het diploma Certified Professional Program Artificial Intelligence Engineer. Je ontvangt bovendien deelcertificaten voor elke cursus.

Contact

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.