null Certified Professional Program Data Science (R)

CPP_DataScience_head_large.jpg

Certified Professional Program Data Science (R)

 • Your Academy
 • 10 EC
 • Taal Nederlands
 • CPP diploma
 • Start maart 2022
 • 7.450,- (eenmalig) / 7.650,- (5 termijnen)
 • In samenwerking met DIKW
 • Online en/of face 2 face bijeenkomsten
 • Maatwerk mogelijk
 • Vroegboekkorting € 500,- (tot 4 weken voor start)
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Data scientist is ‘the sexiest job of the 21st century’! Nederland kampt met een tekort van circa 8000 data analisten, terwijl het potentieel aan opgeslagen data nog nooit zo groot was als nu. Het Certified Professional Program Data Science (R) is een uniek programma voor de nieuwe generatie intelligence professionals. Ben jij er klaar voor? Met ons Data Science programma stap je definitief de wereld in van big data en data-analyse. Als data analist stel je bedrijven in staat om data-gedreven beslissingen te maken op basis van jouw data analyse, mining, wrangling en visualisatie skills. In samenwerking met de DIKW Academy rusten wij je uit met een uitgebreide set aan data skills die je nodig hebt om te excelleren als data scientist. Kortom: is R je ding, ben je creatief en wil je groeien als datascientist? Wil je data voor je werkgever ontsluiten, visualiseren, analyseren en communiceren? Dan is het professional program Data Science (R) jouw digitale snelweg naar de toekomst!

De Data Science training is er ook voor Python. Weet je nog niet zeker welke data science opleiding het beste bij jou past, de training Data Science (R) of (Python)? Bekijk dan hier een aantal verschillen tussen beide programma’s en kies de opleiding die het beste bij jou past als toekomstig data analist.


Wat leer je in deze opleiding?

Big data speelt een steeds grotere rol in de maatschappij. De hoeveelheid beschikbare informatie groeit exponentieel, waardoor het analyseren en interpreteren van relevante gegevens steeds belangrijker wordt. Bedrijven hebben een enorme behoefte aan data-gedreven inzichten op basis van data science: data analyse, mining, wrangling en visualisatie. In onze data analyse opleiding leer je hoe je data science inzet binnen jouw organisatie. Data analyses leer je aan de hand van concepten, algoritmes en concrete voorbeeldscripts in R en R Studio. Je krijgt inzicht in hoe je R en R Studio inzet voor jouw eigen data science projecten. In een afsluitende praktijkopdracht word je gecoacht en getraind in het vormgeven van jouw eigen data science uitdaging!

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben je analytisch ingesteld en wil je graag het naadje van de kous weten? Ben je fan van big data? Zou je jezelf als 'nerd' kwalificeren, maar durf je daar (nog) niet voor uit te komen? Dan is de Data Science opleiding echt iets voor jou! Met de cursus data analist op masterniveau zet je definitief de stap in de wereld van (big) data en data analyse in het nieuwe vakgebied van data science. Na dit programma heb je kennisgemaakt met state-of-the-art algoritmen voor data analyse en kun je deze in beginsel toepassen in R, één van de meest gebruikte talen in data science.

Een CPP volgen bij Your Academy betekent …

 
 • een mix tussen theorie en praktijk
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma
 • een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
Hugo Koopmans, Chief Data Scientist @DIKW
Dr. Rogier van de Wetering

universitair hoofddocent

“Deze opleiding maakt van deelnemers volwassen data scientists, zeg maar de ‘next level professional”

Wil jij meer leren over data-analyse, wrangling, mining en visualisatie? In het Professional Program Data Science (R) op masterniveau nemen we je mee in de wereld van big data analyse. Het programma combineert theorie en praktijk zodat je direct aan de slag kunt met datamanagement in je eigen werk. De opleiding start met een introductie in de concepten en algoritmes van data science. Daarna wordt aan de hand van een concreet voorbeeldscript in R getoond hoe het werkt. Je maakt grondig kennis met R en R Studio, die behoren tot de meest gebruikte tools in data science. Alle voorbeelden en het cursusmateriaal zijn direct bruikbaar. Zo vormen deze tools ook na de cursus een waardevolle asset als ‘jump start’ voor je nieuwe data science projecten. De opleiding Data Science biedt jou een onmisbare toolbox voor een snelle start bij elk bedrijf.

Opbouw

Een belangrijk onderdeel van de opleiding Data Science is de praktijkopdracht. De laatste 4 weken van de cursus ga je onder begeleiding van de coaches je eigen data science project vormgeven. Je zult niet de eerste zijn die hiermee een daverende businesscase in deze cursus realiseert! De Data Science opleiding bestaat uit een zelfstudie werkboek, presentaties, cursusmateriaal, voorbeeldscripts en opdrachten.
Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje in het lesmateriaal.
 
Bij de opleiding wordt tevens het boek Data Science for Business (1st edition) van Foster Provost @ Tom Fawcett (2013), Sebastopol CA: O'Reilly Media gebruikt.

Partners

DIKW Academy is onderdeel van DIKW Intelligence, een hoogwaardige dienstverlener en adviesbureau voor datagedreven vraagstukken. In samenwerking met de Open Universiteit heeft DIKW een uniek gecertificeerd programma Data Science (R) ontwikkeld voor de nieuwe generatie Intelligence professionals.
Logo DIKW

Studieduur

De opleiding bestaat uit zelfstudie met een doorlooptijd van 27 weken, waarbij je kunt kiezen of je iedere twee weken wilt deelnemen aan een face 2 face óf online bijeenkomst.

Begeleiding

Het programma Data Science (R) biedt elke twee weken een face-to-face bijeenkomst, waarin je samen met medestudenten groepsgewijs en onder begeleiding van een docent zeer praktijkgericht werkt aan je data science skills. De opleiding bestaat uit zelfstudie met een doorlooptijd van 27 weken. De laatste 4 weken ga je aan de slag met een praktijkopdracht om je data analyse skills verder te ontwikkelen. Zo beschik je aan het eind van de opleiding Data Science over een onmisbare toolbox en skills om data te managen, analyseren en resultaten te presenteren.
 
Dit rooster is een hybride variant en wil zeggen dat het in afstemming gaat met de studenten.
Sommige studenten zullen merken dat het prettig is in het lokaal les te krijgen, maar voor andere geldt dat vanaf huis geschikter is. Beide opties zijn mogelijk. Deze hybride bijeenkomsten worden aangevuld met online onderwijs in yOUlearn, de online leeromgeving van de Open Universiteit.

Studieadvies

Wil je graag meer informatie over het Professional Program Data Science, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek met een docent of onze studieadviseur Loes Moritz? Neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777.

Locatie

Nieuwegein Data Lab

Toelating

Als data analist in de dop beschik je over een HBO werk- en denkniveau om succesvol deel te nemen aan de opleiding Data Science. Je bent basiskennis van statistiek zoals deze in het voortgezet onderwijs wordt gegeven: data verzamelen en weergeven (bijv. histogrammen), centrummaten (zoals gemiddelde), spreidingsmaten (zoals standaarddeviatie), relatiematen (zoals correlatie) en kansverdelingen. Kennis van toetsende statistiek is een pré. De voertaal van het professional program Data Science is Nederlands. Er wordt wel gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor maart 2022. Wil je het rooster ontvangen?
Stuur dan een email naar you@ou.nl

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De kosten voor het Certified Professional Program Data Science zijn bij eenmalige betaling € 7.450,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 termijnen van € 1.530,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
 
Indien de aanmelding 4 weken vóór de startdatum in ons bezit is, dan bieden we je een vroegboekkorting aan van
€ 500.- op het totaalbedrag.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.
 
Let op: de kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.
 

Diploma

De opleiding Data Science is onderdeel van yOUrMBA, een praktijkgerichte MBA opleiding op academisch niveau. Je kunt het professional programma Data Science (R) echter ook los van de MBA opleiding volgen. Na succesvolle afronding van het programma Data Science ontvang je een Certified Professional Program diploma Data Science (R). Dit diploma kan ingebracht worden als onderdeel van yOUrMBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.