null Feiten en cijfers

Over_Ons_head_large.jpg
Feiten en cijfers

Kerncijfers

Een overzicht van de Open Universiteit in cijfers uit het jaarverslag 2019.

Feiten en cijfers 2019*

De Open Universiteit (OU) ontwikkelt en innoveert open hoger onderwijs. Innovatie van haar online-onderwijs dat meer flexibiliteit kent dan het meer conventionele hoger onderwijs, vindt plaats met eigen onderwijskundig onderzoek.

Onderwijs

Wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen van hoge kwaliteit, dat biedt de Open Universiteit. De bachelors zijn toegankelijk voor iedereen ouder dan 18 jaar, er zijn geen vooropleidingseisen. Het gepersonaliseerde activerende online-onderwijs is flexibel, zodat studenten in deeltijd kunnen studeren. Zij kunnen een volledige opleiding volgen, of één of enkele cursussen uit één van onze opleidingen.

Onderzoek

De Open Universiteit verricht (multi)disciplinair onderzoek in zeven wetenschapsgebieden. Voor het onderzoeksportfolio zijn vier dimensies geformuleerd: digital, accessible, learning en innovation. Als expert op het gebied van leren en doceren in een door technologie verrijkte omgeving draagt de Open Universiteit met haar onderwijswetenschappelijk onderzoek bij aan de innovatie van het hoger onderwijs in Nederland.

Organisatie

Die hoge kwaliteit van onderwijs wordt geleverd door een zeer bekwame staf, vanuit een aantal vestigingen in Nederland, voor studenten in heel Nederland.

*Stand op 31 december 2019