null Certified Professional Course Business Analytics

BA_head_large.jpg

Certified Professional Course Business Analytics

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Taal Engels
 • Certificaat
 • Start september 2022
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Studieduur circa 7 weken
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 
Deze course laat jou het veld van Business Analytics verder verkennen vanuit een managementperspectief. Wereldwijd zijn er veel trends op het gebied van digitalisering. Deze course is bedoeld om managers uit te rusten met de nodige kennis om de belangrijkste elementen van de transformatie binnen ondernemingen te stimuleren, beter te leren begrijpen en te beheren. ‘Data rich environments’ zijn van cruciaal belang om de dienstverlening voor klanten en stakeholders te verbeteren. Het is noodzakelijk om te erkennen hoe het organiseren, reguleren, analyseren en implementeren van een cohorente data strategie, aanzienlijke business value kan opleveren.  Dit vereist een beter begrip van de drie Business Analytics typen en bijbehorende mechanismen en tools ter ondersteuning van de besluitvorming.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
De course start met een introductie over data strategie en het creëren van business value voortkomend uit Big Data Analytics. Daarna worden drie typen Business Analytics (descriptive, predictive en prescriptive) geïntroduceerd. Vervolgens worden de volgende elementen bespoken, die van belang zijn voor het managen van data-rich environments: privacy en ehtiek van data, het creëren van business value door social media analytics, service innovation, de kracht van data analytics bij het maken van beslissingen en belangrijke elementen om Business Analytics projecten te managen. Deze course is tevens onderdeel van CPP SmartservicesCPP Business Controller en yOUrMBA

Leerdoelen

 • Kennis hebben van data strategie en hoe Big Data en Business Analytics bedrijfswaarde kunnen toevoegen.

 • De drie typen Business Analytics technieken begrijpen: descriptive, predictive (data mining, text, web en social media analytics) en prescriptive analytics (optimisation and simulation).

 • Kennis vergaren over tools en technieken, verschillen, toepassingsgebieden en ondersteuning voor besluitvorming voor elk van de drie typen Business Analytics.

 • Het belang leren van data-/informatiebeheer en governance voor succesvolle initiatieven op het gebied van Business Analytics.

 • Identificeer belangrijke elementen en ‘best practices’ om Business Analytics projecten met success te beheren.

 • Kennis hebben van privacyprincipes en –regelgeving met betrekking tot persoonsgegevens/informatie en de rol van ethiek in Business Analytics.

 • Pas theoretische kennis toe om een eindevaluatierapport samen te stellen dat de analyse van bestaande Business Analytics initiatieven en aanbevolen veranderingen beschrijft om data-driven decision-making via Business Analytics te verbeteren in een real-life case organisatie.

 

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Smart Services, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. Het cursusmateriaal en de leeromgeving zijn in het Engels.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor september 2022. Wil je het rooster ontvangen? Stuur dan een email naar you@ou.nl.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- Business intelligence, 4e editie door Sharda, Delen en Turban
ISBN 978 12 922 2054 3
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smartservices, CPP Business Controller en Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.