null Certified Professional Course Enviromental principles and sustainable development

CPO_principlessustainabledevelopment_1154594071ZW_head_large.jpg

Certified Professional Course Enviromental principles and sustainable development

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Engels
 • Certificaat
 • Start maart 2023
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Studieduur circa 7 weken
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 
Externe druk vergroot de noodzaak voor jouw organisatie, die wil overleven, om duurzaam te opereren.
Een succesvolle implementatie van een duurzame strategie en maatschappelijk verantwoord handelen vereist dat de bedrijfsstrategie wordt afgestemd op externe en interne beleidseisen.


Aan de basis voor duurzame ontwikkeling ligt het voorkomen of oplossen van milieuproblemen zoals klimaatverandering, plastic verontreiniging, luchtverontreiniging of verlies van biodiversiteit. Milieuproblemen zijn maatschappelijke problemen waarbij er vaak discussie is over de oorzaken en geschikte oplossingen. Milieukundige principes geven inzicht voor de diagnose, analyse en het oplossen van milieuproblemen. Natuurwetenschappelijke kennis over het milieu, maar ook sociaal wetenschappelijke kennis over de maatschappij en economische krachten zijn daarbij essentieel. Hierbij spelen verwachtingen voor de toekomst en bijbehorende onzekerheden een grote rol. Met behulp van de milieukundige principes onderzoek je in deze module op welke manier jouw organisatie of bedrijf kan bijdragen aan oplossingen voor milieuproblemen en duurzame ontwikkelingen.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Sustainability, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. Het cursusmateriaal en de leeromgeving zijn in het Engels. De contactmomenten met de docenten en de opdrachten kunnen in overleg zowel in het Nederlands als in het Engels plaatsvinden/ingeleverd worden.

Toelating

 • HBO werk- of denkniveau
 • Enige jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Het eerstvolgende startmoment van deze course staat gepland in maart 2023.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de 'aanmeldknop' op deze pagina.
Indien u een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, een groepsinschrijving of een incompany-traject, dan kunt u een email sturen of dit telefonisch aangeven via 045-576 2777.

Prijsinformatie

Voor een losse module bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt: 
- Principles of Environmental Science. Inquiry and Application door Cunningham & Cunningham. 8e editie
ISBN 978 1 259 25338 6
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van deze module ontvang je een deelcertificaat en na afronding van alle 4 (losse) modulen die onderdeel zijn van het Certified Professional Program Sustainability ontvang je een diploma. Dit diploma kan ingebracht worden als volledige specialisatie in yOUrMBA, aangezien CPP Sustainability is onderdeel van yOUrMBA, een praktijkgerichte MBA opleiding op academisch niveau.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777. Ook voor een groepsinschrijving of een incompany-traject kunt u contact met ons opnemen.