null Certified Professional Course Financial business steering

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Course Financial business steering
  • Managementwetenschappen
  • 5 EC
  • Vanaf € 1500
Bedrijfsbeslissingen hebben invloed op de financiële prestaties van organisaties. Daarom gaan we in deze course in op financiële besturing; besluitvorming, bewaking en verantwoording. De rode draad door het programma is de manier waarop financiële informatie gebruikt kan worden door managers.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

  • Personen met vijf jaar relevante werkervaring op hbo of WO-niveau, die een managementfunctie ambiëren en hun kennis willen verrijken met bedrijfskundige kennis op master niveau
  • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
  • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
Financial business steering behandelt de financiële besturing van organisaties en gaat daarbij in op besluitvorming, bewaking en verantwoording. Het aantrekken van financiering, de kosten die daarmee gemoeid zijn, de invloed van bedrijfsbeslissingen op de financiële prestaties van organisaties en het bewaken van de realisatie van de eigen strategie en gewenste prestaties komen aan bod in deze cursus. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan instrumenten als businessplannen, budgetten en interne rapportages. De rode draad door het programma is de manier waarop financiële informatie gebruikt kan worden door managers om de juiste beslissingen te nemen en verantwoording af te leggen over de besturing van de organisatie.

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week.

Begeleiding

Het opleidingsprogramma wordt aangeboden in een 'gemengde' (blended learning) opzet: online onderwijs aangevuld met een gezamenlijke kick-off bijeenkomst. U doorloopt deze course volgens een rooster.

Voorkennis

  • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
  • Tenminste vier jaar relevante werkervaring en ambitie om door te groeien naar een management of bestuursfunctie of naar ondernemerschap (als intrapreneur of entrepreneur) in de profit of non-profit

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment kun je per mail opvragen bij het Team Your Academy.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de 'aanmeldknop' op deze pagina. Indien u een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan kunt u een email sturen naar you@ou.nl of dit telefonisch aangeven via 045 - 576 2777.

Prijsinformatie

Totaalbedrag voor deze course is € 1.500,-. Het is tevens mogelijk om in te schrijven voor het hele CPP Applied Studies in Management. De prijs van dit CPP bedraagt € 7.995,- (zes onderdelen). Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

Betaalt u zelf de opleiding? Dan geldt voor u dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Applied Studies in Management en yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777.