null Certified Professional Course Financial Decision Making

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Course Financial Decision Making
  • Managementwetenschappen
  • 7,5 EC
  • Vanaf € 2625
FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving. We richten eerst de aandacht op financiering met als doel het verrijken van kennis omtrent waardering en economische waardecreatie. Wij gaan na hoe de waarde van een beursgenoteerde onderneming als geheel via discounted cash flow modellen in kaart kan worden gebracht. Dit biedt tevens handvatten aan managers die inzicht willen verkrijgen in het toevoegen van waarde via zogenoemde key value drivers. Verder worden de contouren geschetst waarbinnen externe verslaggeving bezien moet worden. Daarbij wordt onder andere bekeken welke rol verslaggeving speelt in ondernemingen, welke actoren en instituties betrokken zijn en welke soorten verslaggeving er zijn. Hierbij komt ook een verdere verdieping naar duurzaamheidsverslaggeving aan de orde.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 5 tot 6 maanden is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 12 maanden afsluit.

Begeleiding

Deze course kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment kun je per mail opvragen bij het Team Your Academy.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 2.625,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 5 maandelijkse termijnen van € 545,-.
 
Dit bedrag is all-in. Er zijn geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW. Betaal je de opleiding zelf? Dan zijn de studiekosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek op: studiekosten.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.