null Certified Professional Course Financial Decision Making

MW_BUCO_head_large.jpg
Certified Professional Course Financial Decision Making
  • Your Academy
  • 7,5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Certificaat
  • Starten: doorlopend
  • € 2.625,- (eenmalig) / € 2.725,- (5 termijnen)
  • Volledig online
  • Inschrijfduur 6 maanden
  • Stapelbaar en bouwblok MBA
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over corporate governance, financiering en financiële verslaggeving. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en het interpreteren van financiële ratios, de rol van aandelen (eigen vermogen) en obligaties (vreemd vermogen) in het financieren van projecten, en de invloed van gedrag op financiële beslissingen.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en ratio analyse. We richten eerst de aandacht op hoe performance van bedrijven gemeten kan worden aan de hand van financiële verslaggeving. Daarna kijken we hoe investeringsbeslissingen binnen organisaties gemaakt worden. Wij gaan na hoe kapitaalkosten berekend kunnen worden en hoe de waarde van een beursgenoteerde onderneming als geheel via discounted cash flow modellen in kaart kan worden gebracht. Dit alles resulteert in een begrip van welke financiële beslissingen drijvers zijn van waarde creatie binnen een onderneming.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 5 tot 6 maanden is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 6 maanden afsluit.

Begeleiding

Deze course kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment kun je per mail opvragen bij het Team Professional Programs

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 2.625,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 5 maandelijkse termijnen van € 545,-.
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
-  Finance for Executives, 5th edition, Hawawini & Viallet
ISBN 978 14 080 9380 1
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.