null Certified Professional Course Financial Decision Making

CPO_BUCO_18840_head_large.jpg

Certified Professional Course Financial Decision Making

  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Certificaat
  • Start september 2021
  • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
  • Volledig online
  • Inschrijfduur 6 maanden
  • Stapelbaar en bouwblok MBA
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over de rol van risico in het bepalen van verwachte rendementen, het maken van investeringsbeslissingen, het financieren met eigen en vreemd vermogen, het berekenen van kapitaalkosten, en het toepassen van het concept van financiële waardecreatie binnen een organisatie.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: de rol van risioc in het bepalen van verwachte rendementen, waardering en economische waarde creatie, en investerings- en financieringsbeslissingen. We kijken naar hoe investeringsbeslissingen binnen organisaties gemaakt worden. Wij gaan na hoe kapitaalkosten berekend kunnen worden en hoe de waarde van een beursgenoteerde onderneming als geheel via discounted cash flow modellen in kaart kan worden gebracht. Dit alles resulteert in een begrip van welke financiële beslissingen drijvers zijn van waarde creatie binnen een onderneming.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 15-20 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 7 weken is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 6 maanden afrondt.

Begeleiding

Deze course kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland in september 2021.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
-  Finance for Executives, 6th edition, Hawawini & Viallet
ISBN 978 14 737 4924 5
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.