null Certified Professional Course Internet of Things (IoT) for business

MW_CPPSMS_head_large.jpg
Certified Professional Course Internet of Things (IoT) for business
 • Your Academy
 • 5 EC
 • Nederlands
 • Certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
In deze module bespreken we niet alleen de ingrijpende bedrijfskundige gevolgen, maar geven we ook een overzicht van concrete voorbeelden van IoT-toepassingen waarmee ceratieve ondernemers hun voordeel kunnen doen.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
Internet of Things (IoT) is een van de belangrijkste trends rondom digitalisering. Hierdoor ontstaat er een wereldomvattend ecosysteem van sensoren en digitale verbindingen. Vooral op het beleid en de business modellen van ondernemingen zal IoT een enorme impact hebben. Tegelijk biedt het ongekende mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten. In deze module staan we stil bij de bedrijfskundige en management aspecten van IoT. De cursus helpt om de implicaties van Internet of Things op de bedrijfsvoering te begrijpen en om te kunnen bepalen welke strategische voordelen IoT voor een organisatie mogelijk maakt. Door middel van praktijkvoorbeelden, casestudy’s, video’s en colleges door een IoT expert uit het bedrijfsleven zullen studenten leren om de IoT technologieën en de belangrijkste strategische, marketing en digitale transformatie aspecten daarvan te begrijpen en de voorwaarden te bepalen die noodzakelijk zijn voor een succesvolle IoT implementatie en de erbij horende digitale transformatie van een onderneming.

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week en in totaliteit circa 140 uur.
Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundige universitair docent. Voertaal van deze professional course is Nederlands.

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst moment (in overleg).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de 'aanmeldknop' op deze pagina. Indien u een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan kunt u een email sturen naar you@ou.nl of dit telefonisch aangeven via 045 - 576 2777.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd. 

Betaalt u zelf de opleiding? Dan geldt voor u dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smartsevices en yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777.