null Certified Professional Course Organisatie van innovatie

CPPINNO_InnovatieOndernemers_14916_head_large.jpg

Certified Professional Course Organisatie van innovatie

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Nederlands
 • Certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
De Certified Professional Course Organisatie van innovatie is een praktijkgericht programma op academisch niveau voor ondernemers die het belang van een innovatief en toekomstbestendig business model onderschrijven. Het programma is samen met ondernemers ontwikkelt en is gericht op het leren inrichten van de onderneming ten behoeve van het effectief innoveren/samenwerken met partners.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ondernemers die hun innovatiepotentieel optimaal willen faciliteren.

In het verleden was innovatie veelal een interne aangelegenheid. Kennis werd binnen de grenzen van de onderneming gegenereerd en verwerkt tot nieuwe producten/diensten. Tegenwoordig halen ondernemingen vaak kennis van buiten om deze kennis vervolgens te integreren in hun innovatieproces. Ook wordt er kennis naar buiten toe gebracht, kennis die niet past binnen het huidige business model van de onderneming, maar die wel door partners gebruikt kan worden. Een organisatie-inrichting die geschikt is voor interne kenniscreatie en innovatie is niet altijd geschikt voor het effectief innoveren met partners. De organisatie-inrichting dient dus te worden aangepast om samenwerking met partners te faciliteren.

In deze Certified Professional Course werken we aan de hand van cases en opdrachten toe naar een concreet plan om de organisatie-inrichting te verbeteren ten behoeve van samenwerking. Hoe ziet je huidige organisatie eruit? Hoe hebben andere ondernemers hun organisatie ingericht om optimaal te kunnen samenwerken? Hoe werk je samen met partners? Welke processen hebben andere ondernemers ingericht ten behoeve van hun samenwerkingen met innovatiepartners? Welke voordelen/uitdagingen ondervindt je in je samenwerkingen met verschillende soorten partners? Hoe managen andere ondernemers hun samenwerkingen met verschillende typen partners? Het resultaat van deze Certified Professional Course is een concreet plan voor het open stellen van je onderneming om zodoende optimaal te kunnen profiteren van gezamenlijk innoveren.

Deze cursus is tevens onderdeel van de opleiding Certified Professional Program Innovatiemanagement voor ondernemers

Studieduur

Deze Certified Professional Course kent met een omvang van 5 ec een studiebelasting van circa 140 uur. U krijgt 6 maanden inschrijfrechten en kunt daarbinnen zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert. Wij adviseren om minimaal 12 uur per week aan uw studie te besteden.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. U krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.Voertaal van deze professional course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Minimaal hbo werk- en denkniveau en enige jaren relevante werkervaring.

Inschrijfvoorwaarden

Voor dit programma gelden de inschrijfvoorwaarden voor Certified Professional Programs (CPP) van de Open Universiteit.

Starten

Op elk gewenst startmoment (in overleg).

Aanmelden

U kunt zich reeds aanmelden en daarbij aangeven per wanneer u met het programma wilt starten.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na afronding ontvangt u een cursuscertificaat. Dit certificaat kan ingebracht worden als onderdeel van de specialisatie in yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over deze specifieke Certified Professional Course, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777