null Certified Professional Program Healthcare Management

VEROZ_NEW_head_large.jpg
Certified Professional Program Healthcare Management
 • Your Academy
 • 20 EC
 • Taal Nederlands
 • CPP diploma
 • Starten: doorlopend
 • 6.495,- (eenmalig) / € 6.700,- (10 termijnen)
 • Volledig online
 • In samenwerking met Veroz
 • Inschrijfduur 12 maanden
 • Stapelbaar
De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Ondernemerschap en innovatie zijn van onmiskenbaar belang voor de transformatie naar een duurzame gezondheidszorg. Ben jij de gezondheidsprofessional die deel gaat uitmaken van de coalition of the doing? De healthcare manager die meehelpt om de waardeketen in de zorg te optimaliseren om zo maximale gezondheidswinst per geïnvesteerde euro te realiseren? Met het Professional Program Healthcare management stap je goed voorbereid de toekomst van de zorg in!

In Nederland moeten we steeds meer doen met minder mensen, dat geldt zeker voor de zorg. De trend van alsmaar toenemende zorgkosten stelt ons voor een belangrijke uitdaging in de zorginnovatie. Hoe houden we zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar? Hoe bieden we zorg op maat, een goede WMO zorg, garanderen we duurzame particuliere thuiszorg en zorgen we ervoor dat ggz verpleegkundigen profiteren van zorginnovaties? De urgentie om van zorgdilemma’s en paradoxen te bewegen naar een toekomstbestendige Nederlandse gezondheidszorg wordt steeds beter zichtbaar. Duurzame samenwerkingsverbanden en een shift van de focus op zorg naar preventie en vitaliteitsbevordering is harder nodig dan ooit tevoren. 

Tegenover de zorguitdagingen op het gebied van onder andere curatieve, palliatieve, terminale en intramurele zorg staan ontwikkelingen in de gezondheidszorg die elkaar steeds sneller opvolgen. De introductie van innovatieve technologieën, productinnovaties, nieuwe samenwerkingsverbanden en businessmodellen bieden steeds meer mogelijkheden. Zorgpartijen en systemen moeten in die omgeving flexibel en wendbaar zijn om in te spelen op veranderingen in de maatschappelijke zorg, particuliere thuiszorg en andere zorginnovaties. Als healthcare manager moet je vroegtijdig zicht hebben op nieuwe trends en innovatieve ontwikkelingen, of zelfs het voortouw nemen in het realiseren van een zorgtransitie. Hiervoor is ondernemerschap en innovatie cruciaal!
 

Wat leer je in deze opleiding?

In dat zorgklimaat kent ondernemerschap vele verschijningsvormen. Dat kan gaan over het ontwikkelen van zorginnovaties, maar gaat ook over ondernemend denken en werken in de zorg. Productinnovaties zoals e-health, sociale innovaties en innovatieve verdienmodellen maken deel uit van zorginnovaties. De gehele zorgwaardeketen van vitaliteitsbevordering, preventie, diagnostiek, behandeling en monitoring is belangrijk voor het realiseren van een duurzame gezondheidszorg. De zorg maakt deel uit van een zorg-ecosysteem, waarin organisaties samenwerken in de wereld van sociaal ondernemerschap. Hoe speelt ondernemerschap en innovatie een instrumentele rol in dit krachtenveld? En hoe stel je patiënten of individuen in staat om eigen regie te nemen over hun ziekte en gezondheid? Het Professional Program Healthcare Management biedt inzicht in de mogelijkheden om de zorg te innoveren binnen de uitdagingen en kansen die het zorgveld biedt. Het programma Healthcare Management traint jouw skills in vier modules: Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg.  

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij een jonge academicus of zorgprofessional die te maken heeft met zorg en gezondheid? Of werk je buiten de zorg en ben je als ondernemer geïnteresseerd in de mogelijkheden van zorginnovaties binnen de gezondheidszorgsector? En ben je op zoek naar een Healthcare Management programma dat een goede mix biedt van theorie en praktijk, waarbij je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen? Dan is de opleiding Healthcare Management wat je zoekt! De courses Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg worden samen met experts uit het bedrijfsleven, de zorgpraktijk, de wetenschap en de overheid samengesteld en continu doorontwikkeld. Zo sluit het programma Healthcare Management altijd aan bij de meest actuele trends en ontwikkelingen binnen het zorgveld. 

Een CPP volgen bij Your Academy betekent.....

 
 • een mix tussen theorie en praktijk 
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma 
 •  een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
 
Dr. Ir. D.A.J. Dohmen

hoofddocent CPP Transformatie & Ondernemerschap in de Zorg

“Het echte verschil tussen ideeën en innovatie zit hem erin dat innovatie blijvend verankerd is. Om die transformatie te kunnen realiseren in het complexe veld van de zorg, is een breed scala van competenties en bagage nodig. En dat is precies wat deze modules beogen jou te bieden”

Het programma Healthcare Management bestaat uit 4 courses, die je ook los kunt volgen. Nadat je alle 4 de courses succesvol afgesloten hebt, ontvang je het Certified Professional Program diploma Healthcare Management. Op basis van de courses krijg je inzicht in verschillende vormen van innovatie binnen de zorg, van maatschappelijke zorg, tot extramurele zorg, complementaire zorg en curatieve zorg. Je leert succesvol om te gaan met ondernemerschap en innovatie binnen de zorg, waarbij je in staat bent als zorgmanager bij te dragen aan de gezondheidszorgdoelstellingen van jouw organisatie. Je krijgt inzicht in financieringsmodellen, de organisatie van en samenwerking binnen het zorgveld en de rol die digitalisering daarin speelt. In de opleiding Healthcare Management bieden we de volgende courses aan: Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg. Deze onderdelen zijn gericht op het doorgronden van het complexe en dynamische zorgveld. Je krijgt inzicht in de kansen en bedreigingen voor ondernemerschap, innovatie en hoe je ondernemerschap en innovatiekracht stimuleert binnen de zorg. 

Opbouw

Oriënteren op het Zorgveld
Hoe kan ondernemerschap en innovatie in de zorg bijdragen aan gezondheidsdoelstellingen? Welke trends en ontwikkelingen spelen er bijvoorbeeld op het gebied van intramurele zorg, palliatieve zorg, thuiszorg en de ontwikkeling van zorgleefplannen? In de course Oriënteren op het zorgveld ga je aan de slag om het complexe en dynamische zorgveld te doorgronden. 

Financieren van Zorg
Hoe realiseer je een innovatief verdienmodel binnen de gezondheidszorg? In de course Financieren van Zorg krijg je inzicht in financieringsmodellen, de bekostigingssystematiek en innovatieve contracten binnen de zorg. 
Organiseren van (zorg)Innovatie
Succesvolle samenwerkingsverbanden en goede governance structuren worden in de huidige maatschappij steeds belangrijker. Ondernemerschap en zorginnovatie spelen een onmisbare rol in de ontwikkeling daarvan. In de course Organiseren leer je innoveren, organiseren en samenwerken binnen de gezondheidszorg en ook daarbuiten, bijvoorbeeld in het sociaal domein. 

Digitaliseren en Zorg
Technologie ontwikkelt zich in een razend tempo en biedt mogelijkheden om zorguitdagingen op te pakken door zorginnovaties te ontwikkelen. In de course Digitaliseren krijg je inzicht in wat de (on)mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van e-health en bijvoorbeeld big data te bieden hebben. 

Partners

Het programma Healthcare Management van yOUrAcademy wordt samen met VEROZ ontwikkeld. VEROZ is het platform van Verenigde Ondernemers in de Zorg. De stichting is een kenniscentrum ter bevordering van innovatie in de zorg. VEROZ richt zich op meer kwaliteit van leven voor hetzelfde of minder geld, met de ambitie om een vliegwiel te creëren: niet alleen praten of te veel problematiseren, maar vooral doen.
 

Studieduur

Het programma Healthcare Management kent een omvang van 20 ec, wat gelijkstaat aan een studiebelasting van circa 560 uur. Je krijgt 14 maanden inschrijfrechten en kunt daarbinnen zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert. Wij adviseren om minimaal 12 uur per week voor je studie vrij te maken. Je kunt de courses Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg ook los volgen. Een losse course heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten en ook hier geldt dat je daarbinnen zelf kunt bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert.

Begeleiding

Het Certified Professional Program Healthcare Management beschikt over een online leeromgeving waarin je persoonlijke begeleiding ontvangt van een inhoudsdeskundig universitair docent. Je kunt de keuzemodulen Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg zelfstandig en in je eigen tempo doorlopen. De voertaal van deze courses is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Als toekomstig healthcare management expert beschik je over een HBO werk- en denkniveau om succesvol deel te nemen aan de courses Oriënteren op het Zorgveld, Financieren van Zorg, Organiseren van (zorg)Innovatie en Digitaliseren en Zorg. Je hebt daarnaast minstent vijf jaar relevante werkervaring. Afhankelijk van jouw achtergrond kan een aanbevelingsbrief van je werkgever, een eigen motivatiebrief met je doelstelling of een intakegesprek met onze studieadviseur onderdeel uitmaken van je toelating tot de opleiding Healthcare Management.  

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Het programma is momenteel nog in ontwikkeling. De Healthcare Management opleiding bestaat uit vier onderdelen, die je in kunt brengen als volledige specialisatie voor yOUrMBA. Het eerste onderdeel Oriënteren op het Zorgveld zal naar verwachting in september 2020 beschikbaar zijn.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. Meld je aan met je emailadres.
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten voor het Certified Professional Program Healthcare Management bedragen bij eenmalige betaling € 6.495,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 670,-.
 
Kies je voor een losse course dan bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.750,-. of 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Bovenstaande bedragen zijn all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW.
 

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Het Certified Professional Program Healthcare Management is onderdeel van yOUrMBA, een praktijkgerichte MBA opleiding op academisch niveau. Het programma Healthcare Management is echter ook los te volgen. Na succesvolle afronding van de vier losse courses ontvang je een Certified Professional Program diploma Healthcare Management. Naast het CPP diploma ontvang je deelcertificaten voor elk van de courses. Dit diploma kan ingebracht worden als volledige specialisatie in yOUrMBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina.