Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Cursus 3D printing gratis online te volgen
Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden voor de gratis online cursus 3D printing. De cursus beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van 3D printing en de mogelijkheden en gevolgen voor bedrijfsleven, onderwijs en de arbeidsmarkt. De cursus is ontwikkeld door prof. Willem Vermeend en Richelle Liedekerken, beiden verbonden aan de Open Universiteit. In samenwerking met de 3D Printing Academy Nederland, vooraanstaande experts op het gebied van 3D printing en met specialisten uit het bedrijfsleven.

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben invloed op economische groei

Vermeend is er van overtuigd dat het komende decennium de wereldeconomie razendsnel en ingrijpend zal veranderen. 'Nieuwe technologische ontwikkelingen en de onstuitbare opmars van het internet spelen hierin een grote rol,' aldus Vermeend. In zijn inaugurale rede 'De revolutie van economie 4.0’ uitgesproken in 2014 tipte hij nog een aantal andere invloedbare ontwikkelingen aan waaronder de slimme robottechnologie, Internet of Things, 3D-printen, nano-technologie, cloudcomputing, serious gaming en analysetechnologie voor big data. Volgens Vermeend hebben deze ontwikkelingen een sterke invloed op de economische groei en welvaart van een land, maar ook op de verdienmodellen van bedrijven. 'Je zult zien dat het beleid van politieke beleidsmakers, bedrijfsmanagers en ondernemers hierdoor steeds meer wordt beïnvloed.’

De maakindustrie van saai naar trendy

Experts raken er steeds meer van overtuigd dat in de combinatie internet, robotica, open software en 3D-printen leidt tot een nieuwe industriële revolutie. Met naar verwachting in het komende decennium ingrijpende gevolgen voor landen, bedrijven en het onderwijs.

Om een sterke positie in de maakindustrie te verwerven of te behouden, moet de nieuwe generatie ondernemers en werknemers nu leren hoe ze straks producten kunnen ontwerpen en produceren die met bestaande technieken niet mogelijk zijn. En ze moeten inzicht krijgen in de mogelijkheden die deze techniek biedt om samen producten te bedenken en te maken. Door 3D printing kan er meer geëxperimenteerd en geïnnoveerd worden. Het imago van de maakindustrie verandert daardoor. Niet meer saai en vuil, maar creatief, co-creatie, innovaties: helemaal in, trendy.

Kennismaken met de wereld van 3D printing

In de interactieve digitale cursus 3D printing, verkent u de wereld van 3D-printen. De cursus gaat in op de 3D techniek, nieuwe ontwikkelingen en de economische betekenis. Daarnaast beziet u een aantal commerciële mogelijkheden voor ondernemers en toepassingen in de maakindustrie, het thuisgebruik en 3D-print initiatieven in Nederland op lokaal en regionaal niveau.

In combinatie met het boek 3D printing van Willem Vermeend geeft deze gratis cursus waardevolle informatie die van essentieel belang is voor een bedrijf waar de mogelijke inzet van 3D-printers wordt overwogen. Het is mogelijk om, tegen betaling, een bewijs van deelname te krijgen of – na het maken van een eindopdracht – een theorie- en/of praktijkdiploma.

Kennismaken met de cursus 3D printing

Deze verkenning is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor 3D-printen. De cursus maakt gebruik van aansprekende praktijkvoorbeelden en interessant beeldmateriaal.

31 augustus 2017 vindt er in Haarlem een open informatiedag plaats over deze cursus.

Ga voor meer informatie over de cursus, de informatiedag en aanmelding naar de cursussite.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items