ALG_DiesNatalis2020_head_large.jpg
Dies natalis
In het academisch jaar 2020-2021 viert de Open Universiteit haar 36-jarig bestaan. Op vrijdag 11 december 2020 vindt de viering van de dies natalis plaats. Het centrale thema is digitalisering. Drie sprekers, waaronder de minister van OCW Ingrid van Engelshoven, belichten het thema vanuit hun eigen perspectief. Tijdens de diesviering reikt de rector magnificus ook de OU Wetenschapsprijs uit. De dies is online via livestream te volgen.

Digitaal

De Open Universiteit staat sinds haar oprichting pal voor toegankelijkheid van onderwijs en stimuleert de inzet van digitale technologie. Digitalisering biedt het hoger onderwijs volop kansen om nog meer bij te dragen aan het toekomstperspectief van een volledig inclusieve samenleving. Een samenleving waarin een leven lang ontwikkelen is weggelegd voor iedereen. Het is niet alleen toekomstmuziek: de ervaringen met bijvoorbeeld online onderwijs, online tentaminering en online samenwerkingsomgevingen, laten zien wat er al in de nabije toekomst kan worden verwacht.

Programma

De sprekers tijdens de viering van de dies natalis zijn: mr. drs. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ernst Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland, en prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit. Volgens traditie wordt tijdens de viering ook de OU Wetenschapsprijs uitgereikt. Dit jaar is de prijs voor een talentvolle onderzoeker die opvalt door origineel en goed onderzoek en van wie in de toekomst ook nog veel wordt verwacht. De genomineerden voor de OU Wetenschapsprijs zijn: dr. ir. Raoul Beunen (faculteit Bètawetenschappen), dr. Wim Lambrechts (faculteit Managementwetenschappen), dr. Roeslan Leontjevas (faculteit Psychologie) en dr. Marieke Winkler (faculteit Cultuurwetenschappen). 

Livestream

De academische zitting is 11 december 2020 om 15.30 uur online, via de livestream op deze webpage, te volgen.

Aanmelden voor herinneringsbericht

Wilt u 10 december een herinnering met link naar de livestream ontvangen om de diesviering op 11 december live te volgen? Klik dan op de aanmeldknop hieronder.

Aanmelden

Eerdere diesvieringen