null Het tienerbrein: wat opvoeders, leraren, overheid en politiek zouden moeten weten

PSY_Tienerbrein_14639_head_large.jpg
Gezondheid
Het tienerbrein: wat opvoeders, leraren, overheid en politiek zouden moeten weten
Op 15 juni 2108 is prof. dr. Renate de Groot van het Welten-instituut een van de sprekers op het symposium Het tienerbrein in de praktijk. Een andere manier om dat thema te omschrijven is: 'wat opvoeders, leraren, overheid en politiek zouden moeten weten over de neuropsychologische ontwikkeling', aldus de organisatoren.

Van 8 tot 20

De focus van het symposium ligt op pre-adolescenten (vanaf circa 8 jaar oud) tot en met bijna-volwassenen van ruim 20 jaar oud. Wat gebeurt er in de neuropsychologische ontwikkeling van deze groep? Het symposium is bedoeld voor professionals in onderwijs en opvoeding, coaches, alsmede wetenschappers en beleidspersonen die werken in onderwijsvernieuwing en/of met het zich ontwikkelende kind of adolescent. Wat hen bindt is de interesse in ontplooiing van kinderen en jeugdigen en een multidisciplinaire aanpak van de onderwijsvernieuwing.

Slaap, bewegen en schools presteren

Prof. dr. Renate de Groot van het Welten-instituut is coördinator van het onderzoeksthema Biopsychologie van het leren. In haar bijdrage aan het symposium gaat ze in op slaap, bewegen en schools presteren.

Het symposium Het tienerbrein in de praktijk wordt georganiseerd door het Centrum Brein & Leren en vindt plaats bij de Vrije Universiteit in Amsterdam op 15 juni 2018.

Kijk voor meer informatie op de symposiumsite.