null Oratie en symposium over open onderwijs

OW_OpenEduMOOC_Kalz_13405_head_large.jpg
Digital Learning
Oratie en symposium over open onderwijs
Op 17 november 2017 houdt prof. dr. Marco Kalz zijn oratie bij de Open Universiteit in Heerlen. Voorafgaand aan de oratie vindt een symposium plaats waar het nieuwste onderzoek op het gebied van open onderwijs wordt gepresenteerd. De titel van het symposium is: Open education as an everyday consumable – transforming higher education through digital technologies.

OER en MOOCs

De afgelopen jaren hebben instellingen voor hoger onderwijs wereldwijd een deel van hun onderwijs opengesteld voor het grote publiek. Open Educational Resources (OER) en (Massale) Open Online Cursussen (MOOCs) trekken miljoenen gebruikers die van deze gelegenheid gebruik maken om te werken aan hun persoonlijke groei, hun professionele ontwikkeling en vooruitgang in studie of loopbaan. Deze activiteiten vinden plaats in een soort ‘middengebied’ waarin formele onderwijsinstellingen leermogelijkheden creëren die de lerenden vooral gebruiken in een non-formele context.

Open kennis infrastructuur

Dit ‘middengebied’ creëert veel verwarring, niet alleen bij het publiek maar ook in de wetenschappelijke gemeenschap die worstelt met de rol van open onderwijs in de maatschappij en de implicaties van open onderwijs voor de instellingen voor hoger onderwijs. De oratie en het symposium gaan in op het meest recente onderzoek rond open onderwijs. Met bijdragen van internationale sprekers en experts van de Open Universiteit belooft het een zeer inspirerende dag te worden waarop u niet alleen bijgepraat wordt rond de laatste ontwikkelingen op het gebied van open onderwijs, maar ook geïnspireerd wordt door wat velen beschouwen als een ingrijpende verandering in de manier waarop we kunnen reageren op de maatschappelijke uitdagingen in de 21e eeuw.

Reserveer de dag

Het symposium en de oratie vinden plaats op 17 november 2017 bij de Open Universiteit in Heerlen. Houd de conferentiesite in de gaten voor meer informatie over sprekers en programma en de openstelling van de inschrijving.

Meer nieuws van het Welten-instituut.
Meer over het Welten-instituut

prof. dr. Marco Kalz

prof. dr. Marco Kalz