BuCo_InhoudOpleiding_head_large.jpg
Business Controller in drie modules
Ontwikkel je tot een financiële professional die het management adviseert én overtuigt. De opleiding Business Controller biedt drie modules waarin inzichten en nieuwe technieken, je kennis en carrière naar een hoger niveau tillen.

Controlling

De rol en positie van de controller zijn in de 21e eeuw ingrijpend veranderd. Waar de controller voorheen een ondersteunende schakel was, denkt deze nu actief mee over beleid en strategie. Inhoudelijke kennis op het gebied van management accounting, management control en accounting information systems is daarbij onmisbaar. De module Controlling biedt inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en risicomanagement.

Business Analytics

Hoewel de laatste jaren een hype is ontstaat rondom de impact van analytics, blijkt het vaak lastig om deze technieken in dagelijkse operaties op te nemen. Ontdek hoe business intelligence en data analytics van invloed zijn op de besluitvorming van organisaties. Je leert onderzoeksvragen op te stellen en vergaart kennis over data mining, analysetechnieken en de interpretatie van data.

Financial Decision Making

Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. FDM kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving.