null Kort Open Online Programma Big Data en statistiek

IC3110_head_large.jpg

Kort Open Online Programma Big Data en statistiek

  • Your Academy
  • 1 EC
  • Taal Nederlands
  • Certificaat bij betaalde versie
  • Volgend startmoment nog onbekend
  • Duur 12 weken / 28 uur
  • € 0,- (gratis) / € 299,- (gecertificeerd)
  • Volledig online
  • In samenwerking met CBS en Zuyd Hogeschool
  • Dit product is tijdelijk niet leverbaar
Dit Kort Open Online Programma richt zich op het verwerven van basiskennis over big data, technieken voor het verzamelen, verwerken, analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden data (inclusief steekproefonderzoek). Het programma heeft een inleidend karakter. Je werkt niet daadwerkelijk met data en databestanden. Het programma kent een betaalde variant en een gratis variant.
 
LET OP!
Het is van belang op voorhand te overwegen voor welke variant je kiest, aangezien het niet mogelijk is om achteraf een andere variant te kiezen!


Studieduur

De studiebelasting is 28 uur, met een doorlooptijd van 12 weken. De cursus blijft na afloop toegankelijk voor de deelnemers (tot juli 2022).

Certificering

Alléén bij de betaalde variant zal na positieve afronding van de twee opdrachten een cerfiticaat worden overhandigd.

Ingangseisen

Er zijn geen formele ingangseisen. Wel is het van belang dat je een havo- of mbo-4-niveau hebt (of gelijkwaardig). Er kan ook gebruik worden gemaakt van Engelstalige materialen.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Bedoeld voor

Professionals en geïnteresseerden in onderzoek en Big Data. De cursus is bedoeld voor alle mensen die te maken krijgen met big data en statistisch onderzoek. Denk daarbij aan beleidsmedewerkers van departementen, provincies en gemeenten, maar ook aan studenten en docenten van universiteiten en hogescholen. Zo komen ze meer te weten over de mogelijkheden en onmogelijkheden om betrouwbare statistieken te maken met gigantische hoeveelheden aan gegevens uit verschillende bronnen.

Startmoment

Het volgend startmoment is nog onbekend.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden

Prijsinformatie

Deze cursus kent een betaalde variant (€ 299,-) middels online betaling via IDEAL én een gratis variant.
Het bedrag van de betaalde variant is all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de cursus is vrijgesteld van BTW.
De digitale factuur is 1 dag na aanmelding zichtbaar in 'mijnOU'. Indien aanmelding vrijdag of in het weekend plaatsvindt, dan zal de factuur vanaf dinsdag pas zichtbaar zijn.
 
Deelnemers aan de gratis variant kunnen alleen leerstof (zoals instructievideo’s) bestuderen en deelnemen aan de twee virtuele klas-sessies. Zij kunnen geen opdrachten maken, worden niet begeleid en krijgen tevens geen certificaat.
 
Deelnemers die kiezen voor de gecertificeerde variant moeten twee opdrachten maken die worden beoordeeld. Een docent beoordeelt de twee opdrachten en geeft feedback. Als een opdracht onvoldoende wordt gemaakt, dan heeft de deelnemer één kans dit te herstellen. Deze deelnemers maken daarnaast wekelijks opdrachten ter verwerking van de leerstof. Alle opdrachten moeten binnen de periode van 12 weken gemaakt zijn (uiterste inleverdatum: 3 januari 2022).
 
Betaal je zelf de cursus? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze cursus.
 
Het is van belang op voorhand te overwegen voor welke variant je kiest, aangezien het niet mogelijk is om achteraf een andere variant te kiezen!

Begeleidingsvorm

Het CBS verzorgt samen met de Open Universiteit en het bijzonder lectoraat Statistiek en Data Science (onderdeel van het lectoraat Future-proof Financial) van Zuyd Hogeschool een online cursus ‘Big data en statistiek’. Het gaat om een online cursus, zonder toelatingseisen en waarbij geen sprake is van een maximum aantal deelnemers. Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor een certificaat (tegen betaling).
 
Voorbeelden illustreren hoe steekproef-ontwerpen kunnen worden ontwikkeld waarbij de verschillende waarnemingsmethoden efficiënt worden ingezet. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het gebruik van registerdata en Big Data bij de opzet van het steekproefonderzoek en het samenstellen van statistische informatie.
 
In de betaalde variant van deze cursus word je in beperkte mate begeleid door medewerkers van het CBS (ook betrokken bij genoemd lectoraat) en een docent van de Open Universiteit. Zij beantwoorden vragen die deelnemers aan de betaalde variant stellen.
 
Tijdens de duur van dit CPC vinden twee virtuele klas-sessies plaats waar veel gestelde vragen worden beantwoord. Voor een optimale ervaring van deze sessie raden we je aan een headset te gebruiken. Indien je geen headset hebt zijn ‘oortjes’ een goed alternatief. Virtuele klassessies kun je het best volgen achter een pc of laptop waarop de laatste versie van Google Chrome is geïnstalleerd. Verder wordt gebruik gemaakt van online video. Gedurende de cursusperiode kun je de leerstof in eigen tempo bestuderen.
 
Deelnemers die kiezen voor de gecertificeerde, betaalde, variant moeten twee opdrachten, die meetellen voor de beoordeling, voldoende maken. Een docent beoordeelt deze opdrachten en geeft feedback. Als een opdracht onvoldoende wordt gemaakt, dan heeft de deelnemer één kans dit te herstellen. Alle opdrachten moeten binnen de periode van 12 weken gemaakt zijn (uiterste inleverdatum: 3 januari 2022).
 
Deelnemers aan de gratis variant kunnen alleen leerstof (zoals instructievideo’s) bestuderen. Zij kunnen geen opdrachten maken en krijgen geen certificaat.
 
Het is van belang op voorhand te overwegen voor welke variant je kiest, aangezien het niet mogelijk is om achteraf een andere variant te kiezen!

Begeleidingsbijeenkomsten

Er zijn twee online sessies gepland tijdens de cursusperiode.
 
De twee virtuele klas-sessies vinden plaats op:
- 27 oktober 2021 van 16:00-17:00 uur
- 8 december 2021 van 16:00-17:00 uur

Tentamenvorm

Deze cursus kent geen klassiek tentamen. Je ontvangt tegen betaling van € 299,- een certificaat, mits je opdrachten, die meetellen voor de beoordeling, voldoende hebt gemaakt en je je hebt aangemeld voor de gecertificeerde versie.
 
Het is van belang op voorhand te overwegen voor welke variant je kiest, aangezien het niet mogelijk is om achteraf een andere variant te kiezen!

Extra informatie

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.