null Loopbaanmanagement Innovaties in het vakgebied

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement Innovaties in het vakgebied

 • Your Academy
 • 3 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
 • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Op het terrein van loopbanen en loopbaanmanagement is voortdurend sprake van nieuwe ontwikkelingen en thema’s die met innovatie te maken hebben.  In dit blok verkent u in een groepje van 4 tot 6 studenten de ontwikkelingen op een voor de loopbaanprofessie actueel thema of fenomeen, waarbij innovaties plaatsvinden, of die om innovatie vragen. U wordt daarbij ondersteund door een expert op dat terrein.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.
Op het terrein van loopbanen en loopbaanmanagement is voortdurend sprake van nieuwe ontwikkelingen en thema’s die met innovatie te maken hebben.  In dit blok verkent u in een groepje van 4 tot 6 studenten de ontwikkelingen op een voor de loopbaanprofessie actueel thema of fenomeen, waarbij innovaties plaatsvinden, of die om innovatie vragen. U wordt daarbij ondersteund door een expert op dat terrein. U bepaalt in overleg met uw medestudenten en de coördinator van het blok Innovaties het thema of onderwerp. De examinator van dit blok zoekt vervolgens contact met een expert. Afhankelijk van de mogelijkheden daarbij kan het nodig zijn om het te verkennen thema wat aan te passen.
Het blok Innovaties is bedoeld om het thema te verkennen en te oefenen met het opstellen van een afgebakende en heldere probleemstelling, waarbij relevante vraagstukken op het terrein van loopbanen centraal staan. Tevens doet u ervaring op met het verzamelen, analyseren en bediscussiëren van gegevens, meer specifiek bedoeld om te komen tot een onderzoekbare probleemstelling die verder uitgewerkt zou kunnen worden in een toegepast onderzoek.
 
Het blok Innovaties (in het vakgebied) draagt in die zin bij aan academische vaardigheden, die nodig zijn voor de thesis in het derde studiejaar, maar ook om meer in het algemeen op een academische wijze naar ontwikkelingen te kijken. Als basis voor het opzetten van toegepast onderzoek maken we gebruik van het boek ‘Toegepast onderzoek opzetten, uitvoeren en rapporteren’ (Van der velde et al. 2013).

Leerdoelen

Gedurende dit blok leert u:
 • Op systematische wijze kennis te vergaren en te verwerken over een actueel onderwerp op een voor de loopbaanprofessie en samenleving relevant terrein
 • Voor dit doel waardevolle bronnen (artikelen, boeken, experts etc.) te zoeken, vinden, beoordelen en selecteren.
 • Een probleemstelling te ontwikkelen die voldoet aan de eisen van een uitvoerbaar toegepast onderzoek
 • Actief te participeren in een groep met een onderzoeksopdracht
 • De resultaten van de groepsopdracht te presenteren voor een breder publiek

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u dit blok in 7 tot 10 weken kunt afronden.
U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

U doorloopt dit digitale yOUlearn blok zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, variërend van lezen/leren tot het uitschrijven van de antwoorden op verschillende (samenhangende) vragen. Tijdens dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. Dit blok kan van start als er minimaal 4 studenten willen starten. Met de docent wordt een afspraak gepland om kennis te maken en het thema te bepalen. Aan de hand daarvan zal een expert aangetrokken worden voor de inhoudelijke begeleiding. Studenten plannen vervolgens zelf een afspraak met de begeleider om aan de slag t kunnen voor het plan van aanpak. Het plan van aanpak dient geaccordeerd door begeleider en docent/examinator van de OU. Vervolgens gaat u met uw groepje aan de slag met de uitwerking van de verkenning en zal de resulterende rapportage daarover beoordeeld worden door de begeleider uit het veld en de docent/examinator van de OU. Tussentijds is er contact met de inhoudelijke begeleider, en waar nodig met de docent/examinator van de OU. Dit blok wordt afgesloten met een presentatie op een colloquium (nader te plannen i.s.m. Noloc) voor een breder publiek.

Toelating

HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring. Dit blok kan pas gestart worden na afronding van de eerste 7 modulen en indien er een minimum (4 tot 6) aantal deelnemers zijn.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Deze module kan pas worden gestart na afronding van de eerste zeven modules. 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 895,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
Prijs is inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen.
 
Indien u Noloc lid bent, kunt u gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

Diploma

Dit blok wordt afgesloten met een presentatie op een colloquium (nader te plannen i.s.m. Noloc) voor een breder publiek.
Na succesvolle afronding van dit blok ontvangt u een certificaat van de OU.
Dit doorlopen blok kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.