null Loopbaanmanagement Loopbaanbegeleiding in onderwijscontext

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement Loopbaanbegeleiding in onderwijscontext

 • Your Academy
 • 3 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
 • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
 • Voor dit product gelden ingangseisen
De afgelopen jaren is er in het onderwijs steeds meer aandacht voor het belang van goede loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB). Vanwege de veranderende en flexibele arbeidsmarkt is het voor jongeren steeds belangrijker geworden om loopbaancompetenties te ontwikkelen, om daarmee beter te kunnen kiezen en zichzelf te kunnen sturen in hun studie en loopbaan.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.
De afgelopen jaren is er in het onderwijs steeds meer aandacht voor het belang van goede loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB). Vanwege de veranderende en flexibele arbeidsmarkt is het voor jongeren steeds belangrijker geworden om loopbaancompetenties te ontwikkelen, om daarmee beter te kunnen kiezen en zichzelf te kunnen sturen in hun studie en loopbaan. Ook vanuit het Ministerie van OC&W wordt er steeds meer aandacht aan dit onderwerp besteed en zijn verschillende onderwijssectoren zelfs een inspanningsverplichting voor LOB. Deze cursus van 3EC gaat in op de moeilijkheden van jongeren als het gaat om kiezen voor een (vervolg)studie en beroep. Ook kijken we naar de wijze waarop jongeren in het onderwijs beter begeleid kunnen worden bij deze loopbaankeuzes en welke kennis en inzichten er zijn als het gaat om het vormgeven van goed loopbaangericht onderwijs. Wat komt er allemaal bij kijken? Welke elementen zijn van belang om dit goed vorm te geven? Maar ook: waar lopen we in het onderwijs tegenaan? Het realiseren van goede LOB binnen het onderwijs is namelijk geen sinecure. Scholen en docenten zijn van oudsher hier niet voor geschoold en er zijn nog veel uitdagingen als het gaat om het goed begeleiden van jongeren in het kader van hun toekomst.
Dit blok bestaat uit drie studietaken, een keuzetaak en een afrondende eindopdracht waarin u een kennisclip samenstelt.

  Leerdoelen

  Na afloop van dit blok heeft u kennis van en inzicht in:
  • de dynamiek en belangrijke aandachtspunten als het gaat om het kiezen van jongeren voor een studie en/ of beroep
  • de redenen waarom loopbaanbegeleiding een steeds belangrijkere plek krijgt in onderwijs
  • de ontwikkelingen in de onderwijssector op het gebied van loopbaanbegeleiding
  • wat in de literatuur verstaan wordt onder loopbaancompetenties en ‘loopbaangericht onderwijs’
  • de verschillende aspecten die bij loopbaangericht onderwijs (en de invoering daarvan) een rol spelen
  • de verschillende factoren die meespelen bij het implementeren van loopbaanbegeleiding in het onderwijs
    
  Daarnaast bent u in staat
  • een onderwijsinstelling door te lichten en te adviseren over loopbaanbegeleiding.

  Studieduur

  Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u dit blok in 7 tot 10 weken kunt afronden.
  U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

  Begeleiding

  U doorloopt het digitale yOUlearn blok zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, variërend van lezen/leren tot het uitschrijven van de antwoorden op verschillende (samenhangende) vragen. Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen.

  Toelating

  HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring.

  Inschrijfvoorwaarden

  Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

  Starten

  U kunt per direct starten op elk gewenst moment.

  Aanmelden

  Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
   
  Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

  Prijsinformatie

  Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 895,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
  Prijs is inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen.
   
  Indien u Noloc lid bent, kunt u gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

  Diploma

  Tijdens dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, de opdrachten zijn geïntegreerd. Na succesvolle afronding van dit blok ontvangt u een certificaat van de OU. Het doorlopen blok kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement. Dit blok is tevens geaccrediteerd voor PE punten bij het NIP.

  Contact

  Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.