null Learning Analytics Summer Institute

ALG_Agendaoverzicht_11243_head_large.jpg
Learning Analytics Summer Institute
Van 8 t/m 10 juni 2020 vindt in New York de LASI 2020 plaats: de Learning Analytics Summer Institute. Een van de workshops wordt verzorgd door Maren Scheffel van de faculteit Onderwijswetenschappen. Haar workshop is getiteld Data visualisation and effective dashboard design for Learning Analytics.

Om te communiceren over data wordt vaak gebruik gemaakt van visualisaties. Dat geldt ook voor het onderwijs: hele dashboards worden opgezet om de resultaten van data-analyse te visualiseren en zo op een begrijpelijke manier te communiceren aan bijvoorbeeld leerkrachten of leerlingen. In de praktijk is er echter vaak een verschil tussen wat men wil communiceren en hoe het wordt geïnterpreteerd door de ‘lezers’. Vaak worden data ook gevisualiseerd zonder duidelijke reden, gewoon omdat die data er nou eenmaal zijn. 

In de workshop van Maren Scheffel gaan de deelnemers kijken naar de principes en richtlijnen van datavisualisatie en gaan ze werken aan een gestructureerde benadering van het waarom, wat en hoe van een effectief dashboard voor learning analytics. 

Meer informatie is te vinden op de conferentiesite.