null Loopbaanmanagement De participatieve arbeidsmarkt

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement De participatieve arbeidsmarkt

 • Your Academy
 • 3 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
 • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Dit blok van 3EC bestaat uit vijf studietaken en een afrondende eindopdracht waarin u een PowerPointpresentatie samenstelt. In dit blok wordt gekeken naar mogelijkheden van een inclusief HRM beleid om de inzetbaarheid van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.
Maar voor een steeds grotere groep aan de onderkant van de arbeidsmarkt worden functies onuitvoerbaar die daarmee buitenspel komen te staan. Het doel van een inclusieve arbeidsmarkt is juist dat meer mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers aan de slag gaan. Door de opkomst van de Participatiewet worden bedrijven vanuit de overheid verplicht gesteld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dienstbetrekking aan te dienen en daarmee een divers personeelsbestand te realiseren. Naast deze extrinsieke prikkel willen bedrijven zich ook profileren als een organisatie dat oog heeft voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door inclusief HRM-beleid dragen organisaties bij aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt op lange termijn en creëren zij sociale legitimiteit dat bijdraagt aan een beter organisatie- en werkgeversimago

Opbouw

Dit blok van 3EC bestaat uit vijf studietaken en een afrondende eindopdracht waarin u een PowerPointpresentatie samenstelt. In dit blok wordt gekeken naar mogelijkheden van een inclusief HRM beleid om de inzetbaarheid van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Daarbij is het voor een strategisch loopbaanprofessional als eerste belangrijk om op de hoogte te zijn en blijven van de talloze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt om een werkgever goed te kunnen adviseren. Denk daarbij enerzijds aan een toenemende krapte op de arbeidsmarkt door vergrijzing en ontgroening, en anderzijds aan een toename van diversiteit en flexibilisering van de arbeidsmarkt. De loopbaanprofessional dient hier zijn/haar adviserende en regisserende rol te pakken richting de werkgever om de inzetbaarheid van alle medewerkers te vergroten en te zorgen voor een kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting om daarmee de strategie van de organisatie te ondersteunen.

  Leerdoelen

  Na afloop van dit blok heeft u kennis van en inzicht in:
  • de arbeidsmarktontwikkelingen en welke effecten deze hebben op de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt
  • de participatiewet & quotumwet
  • de doelgroep die onder de participatiewet getypeerd kan worden
  • wat verstaan wordt onder een inclusieve organisatie
  • manieren hoe de doelgroep uit de participatiewet kan integreren in de arbeidsorganisatie.
  Daarnaast bent u in staat:
  • conform de participatie een inclusief HRM beleid te formuleren, gegeven de beperkingen en mogelijkheden van een (voorbeeld-)organisatie.

  Studieduur

  Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u dit blok in 7 tot 10 weken kunt afronden.
  U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

  Begeleiding

  U doorloopt het digitale yOUlearn blok zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, variërend van lezen/leren tot het uitschrijven van de antwoorden op verschillende (samenhangende) vragen. Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen.

  Toelating

  HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring.

  Inschrijfvoorwaarden

  Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

  Starten

  U kunt per direct starten op elk gewenst moment.

  Aanmelden

  Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
   
  Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

  Prijsinformatie

  Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 895,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
  Prijs is inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen.
   
  Indien u Noloc lid bent, kunt u gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

  Diploma

  Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, dit blok wijst de weg en de opdrachten zijn geïntegreerd. Na succesvolle afronding van dit blok ontvangt u een certificaat van de OU. Dit doorlopen blok kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement. Dit blok is tevens geaccrediteerd voor PE punten bij het NIP.

  Contact

  Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.