null Loopbaanmanagement De waarde van een instrument of interventie

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement De waarde van een instrument of interventie

 • Your Academy
 • 3 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
 • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Dit blok van 3EC laat u kennismaken met de stappen bij het doen van een klein toegepast onderzoek naar de waarde of het nut van een bepaalde methodiek, instrument of interventie. U gaat de stappen zelf ook daadwerkelijk zetten.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.
Dit blok van 3EC laat u kennismaken met de stappen bij het doen van een klein toegepast onderzoek naar de waarde of het nut van een bepaalde methodiek, instrument of interventie. U gaat de stappen zelf ook daadwerkelijk zetten.
In het brede werkterrein van de loopbaanprofessional komt ook u regelmatig in aanraking met methodieken, instrumenten en interventies. In deze cursus leert u om daar op een academisch-kritische en systematische wijze naar te kijken en om een toegepast onderzoek ook conform die aanpak uit te voeren. U bent vrij om te kiezen t.a.v. welke methodiek, instrument of interventie u het onderzoek wil uitvoeren (in overleg met de docent). Als leidraad wordt hiervoor gebruik gemaakt van het boek over Toegepast Onderzoek van Mandy van der Velde, Paul Jansen en Josje Dikkers (2013). Dat wordt bij de cursus mee uitgeleverd.

Leerdoelen

    Na afloop van dit blok heeft u kennis van en inzicht in:
 • De belangrijkste begrippen die van belang zijn voor het doen van toegepast onderzoek
 • De verschillende en opeenvolgende stappen die van belang zijn voor het doen van een toegepast onderzoek (de cyclus voor toegepast onderzoek)
 • Hoe u een klein, beperkt onderzoek opzet en uitvoert ten aanzien van een methodiek, instrument, of interventie uit uw praktijk
 • Wat de belangrijkste beperkingen en dus ook de reikwijdte zijn van uw kleine onderzoek naar het nut of de waarde van de methodiek, instrument of interventie
Daarnaast bent u in staat om:                                                                                                   
 • Alle stappen van het onderzoek uit te voeren en conform de vereisten te rapporteren
 • Het toepassingsgerichte karakter van het onderzoek te laten leiden tot zinvolle aanbevelingen voor de praktijk
 • De reikwijdte van het uitgevoerde onderzoek te kunnen aangeven en uw conclusies en advies daaraan te verbinden
 • Daarmee uw rol als loopbaanprofessional en adviseur bij onderzoek te leren invullen en afbakenen.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u de cursus in 7 tot 10 weken kunt afronden.
U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

U doorloopt dit digitale yOUlearn blok zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, waarmee u in feite het onderzoeksproces in stappen. Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, dit blok wijst de weg en de opdrachten zijn geïntegreerd.

Toelating

HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring. Dit blok kan pas gestart worden na afronding van de eerste 7 modulen.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

U kunt per direct starten op elk gewenst moment.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 895,-.
 
De prijs is inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen en vrijgesteld van BTW, maar de prijs is exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- Praktijkgericht onderzoek door M. van der Velde, 2e druk
ISBN 978 94 917 4323 8

Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.

Indien je Noloc lid bent, kun je gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

Diploma

Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, dit blok wijst de weg en de opdrachten zijn geïntegreerd. Na succesvolle afronding van dit blok ontvangt u een certificaat van de OU. Dit doorlopen blok kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement. 

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.