null Loopbaanmanagement Duurzame Inzetbaarheid

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement Duurzame Inzetbaarheid

 • Your Academy
 • 3 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
 • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
 • Voor dit product gelden ingangseisen
In dit blok over Duurzame Inzetbaarheid voor werk en loopbaan maken we kennis met de belangrijkste begrippen rondom duurzame inzetbaarheid en hoe dit thema in de (academische) literatuur aan de orde komt.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.

In dit blok over Duurzame Inzetbaarheid voor werk en loopbaan maken we kennis met de belangrijkste begrippen rondom duurzame inzetbaarheid en hoe dit thema in de (academische) literatuur aan de orde komt. In dit blok ligt de nadruk op het kunnen vergaren van relevante informatie om over het topic in gesprek te gaan met organisaties, mede in het belang van hun medewerkers. De duurzame inzetbaarheid van een persoon wordt (onderbouwd) in kaart gebracht, in de context van diens organisatie. Kennisleemtes rondom het issue in deze specifieke praktijk context worden vastgesteld en acties bedacht om deze te kunnen vullen, en van daaruit mogelijke interventies te overwegen.

Er wordt dus van de cursist verwacht dat hij of zij een individuele casus kan ‘werven’. Het criterium is dat zowel het individu bereid is tot het invullen van vragenlijsten en een gesprek erover, en dat ook een vertegenwoordiger van de organisatie bereid is in gesprek te gaan over Duurzame Inzetbaarheid in de betreffende organisatie, voor de uitwerking van de opdracht van de cursist.

De cursist wordt in dit blok vooral gevraagd om vanuit de eigen rol de stap te zetten naar gesprekspartner over dit topic voor een organisatie. Voor een echt professioneel advies is het daarom nog te vroeg. Het betreft een oefening. Hierbij speelt niet alleen de loopbaan van het individu een rol, maar ook hoe organisaties beleidsmatig om (kunnen) gaan met dit onderwerp, en welk belang dit heeft voor hun langere termijn functioneren. De eindopdracht richt zich daarom vooral op het duiden van de situatie voor zowel individu als organisatie, een plan van aanpak en reflectie op de eigen professionele bijdrage en de reikwijdte van eventuele interventie(s). Hiermee wordt de visie op het thema gevoed en ligt er nog geen (na)druk op de advisering.

  Leerdoelen

  • inzicht in wat in de literatuur verstaan wordt onder DI.
  • Kennis van de belangrijkste modellen die DI verklaren en inzicht in wat het organisatiebelang daarvan is.
  • Toepassing van de kennis op een individuele case, incluis taxatie en krachtenveld analyse van betreffende organisatie-context.
  • Interventies voor DI kunnen beoordelen op hun merites en beperkingen (individueel vs organisatieniveau).
  • Op onderbouwde wijze kunnen vaststellen waar in een specifieke context aanknopingspunten liggen voor DI beleid van een organisatie, om deze te helpen verbeteren of optimaliseren.

  Studieduur

  Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u dit blok in 7 tot 10 weken kunt afronden.
  U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

  Begeleiding

  U doorloopt de digitale yOUlearn module zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, variërend van lezen/leren tot het uitschrijven van de antwoorden op verschillende (samenhangende) vragen. Tijdens de studie kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen.

  Toelating

  HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring.

  Inschrijfvoorwaarden

  Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

  Starten

  U kunt per direct starten op elk gewenst moment.

  Aanmelden

  Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
   
  Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

  Prijsinformatie

  Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 895,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.
  Prijs is inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen.
   
  Indien u Noloc lid bent, kunt u gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

  Diploma

  Tijdens de studie kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, de opdrachten zijn geïntegreerd. Na succesvolle afronding ontvangt u een certificaat van de OU. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement. 

  Contact

  Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.