null Loopbaanmanagement Verandering voor organisaties en loopbanen

Loopbaanmanagement_head_large.jpg

Loopbaanmanagement Verandering voor organisaties en loopbanen

  • Your Academy
  • 3 EC
  • Taal Nederlands
  • Certificaat
  • Starten op elk gewenst moment (in overleg)
  • € 895,- (Noloc lid € 795,-)
  • Volledig online
  • Inschrijfduur 6 maanden
  • Stapelbaar en bouwblok Master in Loopbaanmanagement
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Dit blok van 3EC bestaat uit drie studietaken. Deze gaan over: aanleiding voor het thema en analyses van organisatieverandering, cultuur, macht en politiek, en emoties en de rol van communicatie bij veranderingsprocessen.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Dit blok is onderdeel van de Master Loopbaanmanagement. Een leergang op academisch masterniveau voor mensen die werkzaam zijn in het brede gebied van loopbaanmanagement, loopbaanadvisering en loopbaancoaching. De studie is primair gericht op mensen die al een hbo- of universitaire titel of graad behaald hebben of kunnen aantonen dat ze dit niveau in hun beroepspraktijk verworven hebben middels een zogenaamde “EVC”.
Loopbaanbegeleiders zullen regelmatig in aanraking komen met organisaties die in verandering zijn. Vanuit hun expertise kunnen zij ondersteuning bieden bij de gevolgen die deze veranderingen voor het personeel hebben. Om die rol goed te kunnen vervullen is het nodig om voldoende kennis te hebben van veranderingsprocessen en de impact die deze processen op de verschillende stakeholders (en vooral bij de werkenden) kunnen hebben. Het doel van het blok 'Verandering en loopbanen' is bij te dragen aan het vergroten van deze kennis en inzichten.

Opbouw

Dit blok van 3EC bestaat uit drie studietaken. Deze gaan over: aanleiding voor het thema en analyses van organisatieverandering, cultuur, macht en politiek, en emoties en de rol van communicatie bij veranderingsprocessen.
Organisaties zijn tegenwoordig voortdurend in beweging. Mondiale concurrentie, technologische ontwikkelingen, financiële crises, gewijzigde wetgeving zijn enkele van de factoren die organisaties dwingen zich snel aan te passen. Deze aanpassingen kunnen verschillende veranderingen met zich meebrengen, variërend van het invoeren van nieuwe technologieën en werkwijzen, het anders organiseren van het werk tot grootschalige veranderingen zoals reorganisaties, fusies, het afstoten van onderdelen en het faillissement (en soms de doorstart) van de organisatie. Dergelijke veranderingen hebben meestal ook gevolgen voor de werknemers. Zij kunnen worden geconfronteerd met wijzigingen in taakinhoud, werkwijze, management en afdeling en mogelijk met baanonzekerheid of baanverlies.

Leerdoelen

Na afloop van dit blok heeft u kennis van en inzicht in:
- verschillende typen organisatieverandering en de gevolgen daarvan
- verschillende perspectieven op organisatieverandering
- de rol van emoties en communicatieprocessen bij organisatieverandering
- het ontstaan en de aanpak van weerstand tegen organisatieverandering.

Daarnaast bent u in staat om:                                                                                                   
een veranderingsproces op verschillende dimensies door te lichten en mogelijke problemen vast te stellen
uw rol als loopbaanprofessional en adviseur in veranderingssituaties in te vullen en af te bakenen.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee u dit blok in 7 tot 10 weken kunt afronden.
U heeft 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

U doorloopt dit digitale yOUlearn blok zelfstandig via zogenaamde studietaken. Bij de studietaken komt u verschillende opdrachten tegen, variërend van lezen/leren tot het uitschrijven van de antwoorden op verschillende (samenhangende) vragen. Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen.

Toelating

HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

U kunt per direct starten op elk gewenst moment.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De prijs bij eenmalige betaling is € 895,- inclusief elektronische leeromgeving, begeleiding en tentamen
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- Myers, P., Hulks, S., & Wiggins, L. (2012). Organizational change: Perspectives on theory and practice. Oxford University Press 
ISBN 978 01 995 7378 3
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.
 
Indien je Noloc lid bent, kun je gebruik maken van € 100,- korting voor de losse onderdelen van de Master Loopbaanmanagement (excl. Thesis). Voor meer informatie zie website Noloc.

Diploma

Tijdens de studie van dit blok kunt u bij de begeleidende docent terecht voor vragen. De docent kijkt ook de door u uitgewerkte opdrachten na en stelt het eindcijfer vast. U hoeft dus niet apart op tentamen te komen, dit blok wijst de weg en de opdrachten zijn geïntegreerd. Na succesvolle afronding van dit blok ontvangt u een certificaat van de OU. Dit doorlopen blok kan ingebracht worden in / maakt onderdeel uit van de opleiding Master in Loopbaanmanagement. 

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.