null Micromodules Activerend online onderwijs

Micro_Algemeen_15238_head_large.jpg
Micromodules Activerend online onderwijs
Online onderwijs ontwikkelt zich in een razend tempo. Het grote voordeel van online onderwijs is dat studenten niet aan een vaste locatie gebonden zijn en dat het ook flexibiliteit naar tijd en studietempo mogelijk maakt. De Open Universiteit heeft vanaf de start van het world wide web ingezet op deze vorm van onderwijs. Waar staat het online onderwijs nu?

Online leren

In zes micromodules nemen wij je mee in de wereld van het online leren. We laten je ervaren wat het betekent om online te studeren en we laten je kennismaken met virtuele klassen, masterclasses, chats, blogs, digitale toetsen, virtual reality en serious games. Tegelijkertijd kijken we samen met jou naar de nieuwe vraagstukken die spelen in online onderwijs. Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen? Wat kost het om online onderwijs te ontwikkelen? Wat is de optimale combinatie tussen online en contactonderwijs? Voor wie is online onderwijs het meest geschikt? Wat zijn de gunstigste voorwaarden om online onderwijs aan te bieden? Is online onderwijs net zo effectief als contactonderwijs of is het misschien zelfs effectiever? Wat zegt het onderzoek hierover? In deze micromodules gaan wij samen met jou antwoorden formuleren op deze vragen en bepalen op welke wijze jij online onderwijs wilt gebruiken in je eigen onderwijspraktijk.

Praktisch

Het volgen van een micromodule duurt 2 tot 4 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan registratie en deelname. Een micromodule heeft een doorlooptijd van een week. In die week nemen de begeleiders actief deel aan activiteiten en discussies. Na die week eindigt de begeleiding, maar de micromodule blijft open staan en de materialen blijven beschikbaar. Bij vragen over de micromodules kun je contact met ons opnemen. .

Blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor onze activiteiten op het gebied van onderwijs en onderwijsonderzoek? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Houd me op de hoogte